Husbilsliv

Hej!
(Nederst på denna sida görs lite uppdateringar då och då, men under Etiketterna Husbil, Utflykter och Utflyktstips hittar du inlägg som handlar om våra resor)

När vi inte jobbar eller grejar hemma på Elmåsen så vill vi gärna se oss omkring lite i världen ;)
Bloggen startade ju då vi bodde i Spanien och sedan har det kommit lite sporadiska inlägg från olika utflykter, både med och utan husbil.


Första, egna husbilen övertog vi från mina föräldrar och denna lilla käcka husbil fick smeknamnet "Xemet"
Min mor och far hade husbil redan på 80-talet och gjorde detta till en del av sin livsstil, vilket både jag och mina barn blev en del av. Många olika modeller passerade under åren, en del finare än de andra om jag säger så...
Det var inte länge vi hade "Xemet" men vi hann med en hel del roliga resor med denna trevliga mini-husbil!

Skulpturparken i Pilarne, Tjörn.
Vi sålde den lilla bobilen då vi flyttade ner till sydligare breddgrader och när vi flyttade hem så ville vi ägna några år åt att göra en del med huset och trädgården i lugn och ro - och så blev det. För det vet ju alla som har en bobil stående på parkeringen att det drar i utflyktstarmen rejält och att det är svårt att välja mellan att vara hemma eller att åka iväg...

Björketorps årliga marknad, privat parkering hos dottern i Lilla Huset.

 Tidigt i våras, alltså tre år efter hemflytten, så kände vi att nu kunde vi inte hålla oss längre! Nu var det dags och gissa om våra bästa vänner satte skärtorsdagsmiddagen i halsen av förvåning då vi i april stannade till utanför deras husbil och sa att "Nu drar vi!" ;D

Herr Larsson i egen hög person. Båstads Hantverksmässa och Classic Car i juli -12

 De hade väntat och längtat efter att vi skulle kunna åka iväg ihop igen men hade inte riktigt vågat tro att det skulle hända igen. Vädret i påskas lämnade en hel massa över att önska och de, Sigrid och Hjalmar, hade ställt in premiärturen på grund av detta - men nu (då) blev det fart på dem vill jag lova! Så fort den inplanerade familjemiddagen var avklarad så packade de sin bobil på tre röda sekunder och for efter!

Skotteks Camping, Ulricehamn. Höstutflykt -12
Ser ut som att vi var helt ensamma, det var vi inte - bara sist iväg på förmiddagen ;)

Eftersom vi precis hämtat ut vår begagnade husbil från försäljaren så ville vi inte åka så långt, men sånt spelar ju ingen roll när man är i goda vänner lag! Så trots att det snöade (!) natten till långfredagen, blåste halvstorm och regnade till och från hela påskhelgen så blev det en underbar veckända med många goa skratt, påskmiddag i vår sociala bobil, oförglömliga sällskapsspelkvällar och härliga vårpromenader. Och, inte att förglömma, rejäla shoppingrundor på GeKås där vi stannade hela två nätter! Lyxigt!

Bilderna är lite blandat från säsongen och hör inte speciellt till texten eftersom de flesta bilder från våren och sommaren ligger på servern som jag verkar ha tappat kontakten med igen och Herr Larsson får fixa till när han har vaknat ;)

Nu är detta ett test att skapa fler sidor här på blogger för att hålla isär våra olika intressen och för att, förhoppningsvis, ska bli lite lättare att hitta det som ni läsare är intresserade av. Får se om jag får det att fungera här på Blogger annars kanske det blir till att flytta bloggen till en mer lättmanövrerad sida. Vi får se!

Våran Elnagh och bästa vännernas Hobby på Gekås Camping, påskhelgen -12

Valborgsmässoafton -12 i Nohaga, Alingsås. Vår favoritställplats när vi bara snabbt vill komma iväg och inte åka så långt!

Under ettiketterna Utflykter, Utflyktstips och Husbil i bloggen kan du hitta inlägg från bl.a. våra husbilsresor.
Vi har redan nu börjat planera för en hel månad i husbilen nästa sommar och tanken nu är att vi ska utforska södra Frankrike och norra Spanien....

Husbilen och livet kring detta kommer att presenteras mer utförligt framöver och vi hoppas att även kunna komma med bra tips kring detta. Denna helgen skulle vi nog egentligen farit iväg nånstans... Man får ju, som ni vet, passa på! Snart är det dags att ställa av och packa in bobilen för vintern...

Påskmiddag i "sociala bobilen" Gekås Camping i april -12
Herr Larsson, Hjalmar och Mynta
Uppdatering 25 nov -12:
Just nu är bobilen inne på verkstad för att en del fel ska åtgärdas via garantin. Vi har under senare delen av hösten pratat mer och mer om att ha den påställd hela vintrarna, för att kunna sticka iväg på turer även då när vädret så tillåter. Vi har ju rätt ofta "gröna" vintrar här nere i söder ;)
Då kan ju listan över åretruntöppna campingar vara bra att ha. Camping.se har en sån lista!

Uppdatering 2 februari -13:
Husbilen är tillbaka och det känns riktigt bra att se den på parkeringen varje gång jag kikar ut genom köksfönstret! Det tog en evig tid på verkstaden och så hade de mage att försöka kräva oss på ersättning för att den stått uppställd hos dom så länge... Behöver jag säga att de inte fick några pengar?
Om vi hade fattat lite tidigare att det skulle bli en så här fin helg med sol, barmark och rena, fina vägar så hade det nog blivit en liten premiärtur för 2013 redan nu. Men eftersom bilen är tömd och vi hade lite annat att stå i så får vi istället hoppas på att detta håller i sig och att det snart kommer fler fina helger!

Uppdatering 17 mars -13:
Bara två veckor kvar tills det är påskhelg. Hela vintern har vi planerat för att det är då som premiärturen ska ske men nu börjar vi bli lite oroliga... Det har varit otroligt kallt en period, i natt har det snöat igen och prognoserna säger fortsatt snö och kyla. Jaja, vi får se! Under tiden roar vi oss med planerna för semestern som nu är inbokad. Vecka 25-28 åker vi ner genom Europa och tanken är att vi ska utforska nordöstra Spanien. Igår hämtade jag ut ett rejält paket så nu är det bara att läsa på, kika på kartor m.m.

Det finns ju även fördelar med högtryck - solen värmde gott igår eftermiddag ;) 

Ha en go tur!

Kram Allis

Inga kommentarer: