25 maj 2013

Bara härligt!Helg och ledig!


Vilken bra (arbets)vecka det har varit!
Ganska fantastiskt när det känns i hela boendet att det plötsligt tar ett kliv framåt i förändringsprocessen för klienter som stått still ett tag och vi verkligen slagit våra kloka huvuden ihop för att komma på knep att bryta mönster som inte leder nån vart... Och så mycket man lär sig utmed vägen, jag alltså ;)


Bilderna här är tagna i Hagaparken utanför jobbet, Mynta fick hastigt och lustigt hänga med dit igår så det blev några rundor här och det är ju inte heller fel att få strosa runt under de blommande kastanjerna medan Mynta minglar med stadshundar ;)


Hagakyrkan


Mynta är så underbar att ha med sig vart vi än ska - hon älskar alla som gillar henne, låter bli de som inte är så förtjusta i hundar eller är lite rädda.
Bara hon får vara med så är hon nöjd.
Och det händer något med människor när de får sitta och kela och småprata med ett djur i lugn och ro - eller busa runt och få lov att vara barnsligt larvig en stund ...


Någon som är förvånad att Mynta vet vem hon ska vara bästis med?
Estrella i köket hade full pli på henne oavsett vad hon höll på med ;)


Och så var det ju 28 år sedan igår som min älsklingsson kom till världen!
Ett grattissamtal på morgonen och en myskram på eftermiddagen blev det iaf - ikväll ska vi fira ordentligt!


Men först ska det jobbas intensivt i trädgården många timmar!
Visst är den lilla självsådda pensén bedårande?


Det är inte mycket som går upp emot att strosa runt i trädgården på fredagskvällen, planera vad som ska sättas igång med och vad som ska bli klart under helgen.


På begäran kommer här en närbild på mina planteringsfickor utmed dammkanten, dels för att dölja gummiduken men också för att få dit växtlighet trots att vi inte gjorde någon etage för detta.
Jag har bara tagit juteväv, vikt upp en lagom kant och sytt ihop så det bildats fickor att plantera i. Sen hängt dessa på lagom höjd i dammen och lagt resten över kanten och stabiliserat med stenar.
Gjorde en provbit förra året och alla växterna har klarat sig, kabbelekan har blommat ett tag nu.


Elmåsen by night ;)
Dessa underbara sommarkvällar som jag bara måste ta vara på och njuta av!

Ha en härlig helg nu mina vänner!

Kram Allis

2 kommentarer:

Charlotta sa...

Håller med, att strosa runt i trädgården och planera eller pyssla är den bästa av sysselsättningar. :D

Carina sa...

Vilken underbar "story" du förmedlade idag! Blev så glad, både över alla bilder på Mynta (är ju hundvän av stora mått) och alla de andra bilderna, kanske mest av allt den lilla egenfrösådda penséen....de är mäktiga på ett sätt eller kanske snarare märkliga, de har verkligen en livskraft utöver det vanliga, nästan som maskrosor som t om kan ta sig upp genomasfalt.
Ha en underbar helg nu.
Kram Carina