14 januari 2013

Måndagstema, våraning och frågor


Tjohoo!
Ny vecka - nya möjligheter!


Det är så härligt nu att kunna börja och "påta" lite grann i alla fall. En vårplantering med primula, pärlhyacint och mini-iris står i köket och piggar upp med en liten föraning om vår ;)


Även om helgen gick i ett lugnt tempo med vila och återhämtning efter min förkylning så kunde jag inte hålla mig längre - var bara tvungen att känna lite jord i händerna så efter att krukväxterna fått ny jord så petade jag ner lite frön, men bara några Piminientos de Padron för att kunna så lite i omgångar framöver. 
Jag hoppas att på detta sätt kunna komma fram till den optimala tidpunkten att förodla dessa Galiciska chilifrukter som är så underbart goda. 
Fröerna är inköpta på marknaden i Santiago d C och förra året sådde jag dom för sent för att de skulle hinna bli klara - men skam den som ger sig. Jag återkommer senare med mer om dessa raringar ;)


När jag ändå var igång så petade jag ner några avokado- och citruskärnor plus lite lökar som blev bortglömda i höstas.
Mig spelar det ingen större roll vad det blir av dessa, jag tycker bara det är så trevligt att följa utvecklingen under denna tid när längtan efter våren är så stor....


Lite promenader har det ju också blivit, igår singlade det lite snöflingor samtidigt som det ljusnade på himlen och det var riktigt skönt när vi pausade en stund vid vårt badställe.


Isen håller på att gå igen nu när det blivit minusgrader igen, det var nästan att sjön gick upp under veckorna med töväder.


Jag ångrade lite att jag inte tog med fika för jag och Mynta hade en sån rofylld stund här vid Västra Nedsjön.


Nästa gång jag börjar få trädgårdsabstinens så ska denna delen vid PiP-vägen planeras så att det vara är att sätta igång och gräva när våren anlänt. Vill du se hur den blev till så klicka på länken ovan. Varför hittar du här.
Det ser inte klokt ut nu men jag hann inte i höstas och kanske är det bra att det nu finns tid att fundera ut vad det ska bli av detta slänt- och kantland som är belyst med lyktstolparna.


Söta Mynta poserar gärna när matte smyger runt och fotar ;)

Här kommer man alltså in genom grinden, trappan upp till entré är direkt till höger och gången som Mynta sitter på leder till källardörren och upp på "Morgonsol-altanen" dit PiP numera lätt kan ta sig in i huset och slippa alla trapporna. Även kanten utmed första biten av gången ska planteras och hänga ihop med resten tänkte jag. 
Ovanpå den gamla stenmuren på högersidan växer lavendel och rosa rosor, mest Bonica.


Utmed staketet längst bort ska mer tujor planteras som insynsskydd och grön inramning... 
Tja mina vänner - vad tror ni? 
Förslag? 
Hur hade ni gjort?

Är det förresten nån som har bra tips om hur ni gör ritningar över trädgården? 
Jag har bara gjort mina förhand innan, men så gillar jag ju papper och pennor mest också ;)

Ha en riktigt fin start på veckan så ses vi säkert snart!

Kram Allis

Ps. 
Nu har jag bytt till Chrome webläsare och då funkar det både att skriva rubrik och att ladda upp bilder från datorn igen ;) 
Ds.

Oj, höll ju på att glömma att jag skulle lämna ett litet bidrag till "Måndagstema" som Helene har och denna måndag är det "Skuggor" som gäller, här kommer mitt bidrag och vill du se mer så  titta in på hennes blogg, Alt som er Vakkert

Skuggor på Elmåsen

5 kommentarer:

Ezter sa...

Jättefina bilder allihop, men den skuggbild är allra finast!

Ezter sa...

Hej igen! Tack för din hälsning i min vanliga blogg. Missade du kanske fotoblogg? http://eztersfoto.blogspot.se

Veronica sa...

Oj vilket inlägg.... Jag var ju tvungen att kolla varför PIP-vägen hette just det! Och sen fastnade jag på hennes sida oxå! Hon måste vara glad att ha såna svärföräldrar :)

Må gott!

Carina sa...

Man kan ju undra var du bor...jag menar påta i jorden....det första jag tänkte på var givetvis utomhus, men se´n förstod jag...då kändes det lite bättre, för här har vi fått vinter igen :( Blir till att börja skotta snö igen nu då :(
Ha det gott :)
Kram

Carina sa...

Man kan ju undra var du bor...jag menar påta i jorden....det första jag tänkte på var givetvis utomhus, men se´n förstod jag...då kändes det lite bättre, för här har vi fått vinter igen :( Blir till att börja skotta snö igen nu då :(
Ha det gott :)
Kram