16 januari 2013

Här går det undan!


Det gör nåt särskilt med humöret och orken att vakna till en solig vintermorgon!

Här går det undan!

I förra inlägget visade jag ju min lilla vårplantering och är är den igen, tre dagar senare.
Helt otroligt vilken växtkraft, visst är de vackra irisarna? Och de ger ju verkligen en aning om vår - trots att här har blivit kallt igen och ny snö har kommit sista dagarna men jag tänker att det är som det ska just nu.


Primulorna har bleknat lite i färgen och pärlhyacinterna är på gång de med.

Sture

Sture har börjat vänja sig vid snön riktigt bra nu det sista även om han fortfarande helst sitter inne och tittar ut på fågellivet ;) Nej, någon jägare kommer han nog inte att bli men det är gott att se honom ha ett betydligt rörligare liv än han haft som innekatt under sina första 5 år. Han har smalnat av rejält och är piggare och gladare och jag vill gärna tro att han och Mynta har lite sällskap av varandra då de är ensamma här hemma ibland.

"Hej kompis, ska vi leka?"

Något annat som är så roligt att se är att Sture och Mynta har börjat göra försök till att leka! De har ju varit vänner redan från början men sista månaden har vi sett en förändring, Sture blir inte längre rädd då Mynta kommer farande eller sätter igång med sina "fnatt-ryck" utan han har istället visat nyfikenhet över vad hon håller på med och sista dagarna gör de sina försök till att fnatta runt samtidigt, ganska rörande att se faktiskt!

"Vi provar med Följa John!"
 Här bär det iväg! Svårt att visa på bild men det ser rätt kul ut med stora Mynta efter lilla Sture ;)

Här går det undan utför trapporna!
Bäst av allt är att Sture håller sig på tomten eller alldeles utanför, vi har ju vägar runt om... Men eftersom han verkar vilja "hänga" med Mynta och hon stoppas av staketet så ska det nog funka. Sture har ju ändå varit ute här nu sen tidigt i våras då han flyttade in.


Igår var det återigen en planerings- och mötesdag på jobbet. Hjälp vad trött jag blir av att sitta så en hel dag! Mer än om jag jobbar praktiskt i åtta timmar - känns det igen?
Här är en liten glimt av vad det handlade om igår då vi påbörjade arbetet med vårt kommande omsorgssystem... tavlan visar vad personalgruppen kom fram till att omsorg handlar om ;)


Nähä mina kära vänner, dags att ta tag i denna onsdag men jag avslutar med ytterligare en bild av min vårplantering. Tror att jag ska flytta med mig den runt i huset hela dagen medan jag grejar med lite av varje... 

Ha en underbar onsdag!

Kram Allis

3 kommentarer:

Meta sa...

Vad glad man blir av lite fina blommor. Det behövs inte så mycket ibland.
Ha en fortsatt fin vecka.
Kram Meta

samson sa...

jätte fin vårplantering
roligt att Sture och Mynta kommer så bra överens
ha det så bra
maggan

Carina sa...

Oh, så mysigt, fårnog ta mig i kragen och komma iväg och köpa lite blommor, jag hade ju inte ens skaffat tulpaner till tulpanens dag!!! Jag som ÄLSKAR tulpaner!
Hur som helst tycker jag absolut du ska göra som du skrev...flytta med blommorna och ha dem i ditt blickfång hela tiden! Lovely!
Men däremot är jag lite frågande över solen+++ Elller är det månne så att det är du som tagit den? Här har den som vanligt lyst med sin frånvaro..har istället fått ännu mera snö!
Ha en skön onsdagskväll.
Kram