11 november 2012

Inte bara grått!


God morgon alla!

Det blev en längre sovmorgon igår än på mycket länge...
När veckan avslutas med ett nattpass och det är AW på kvällen så blir det lite för intensivt att flänga hem och gå på långpromenad med Mynta, slänga mig i duschen och sen jaga iväg till stan igen för att möta upp några kollegor...
Men jättekul var det och ändå värt en slapparlördag efteråt eftersom det är så sällan jag kan hänga med = oftast jobbar ;)


När det är som gråaste november är det lätt att slappa! Halvmörkt inne hela dagen, inget akut som måste tas tag i men i sista stund insåg jag att det lilla dagsljus som ändå bjuds så här års behöver tas tillvara för att tanka energi och hålla mig pigg.


Och som alltid så är det himla skönt när jag väl har paltat på mig och kommit ut!
Och faktiskt inte lika mörkt som man tror när man sitter inne och tänder lampor mitt på dagen ;)


Lite färg går det alltid att hitta ;)
Det är ett stilla, vackert vemod just nu tycker jag!
Och det fina duggregnet är friskt, det känns tryggt med doften från någon som eldar.
Som alltid är jag glad att jag har dessa fina promenadstråk alldeles i närheten och att jag kan uppleva även denna november!


Som sagt, färg går det alltid att hitta!
Jag försöker använda säsongens råvaror så mycket som möjligt och dessa blev en supergod rotfruktsgratäng till lördagssteken. Recept finns här fast jag är dålig på att följa recept slaviskt utan gillar att bara ha något att utgå ifrån. Gratängen kompletterades med broccoli, massor av purjo och annan lök som ändå fanns hemma, och sen lite extra, extra goda ostar - Mums!

Lika grått ute idag men det blir ett helt annat tempo, har vaknat pigg och utvilad så nu är det dags att sätta fart! Promenad blir det alltid här, helst först, och sen får vi se vad som lockar mest att pyssla med ;)

Ha en härlig novembersöndag och Grattis alla pappor!

Kram Allis

2 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Det låter så lugnt och härligt! Men vem har gjort en så fin sten med mosaik i och lagt i sjön, är det du?
Läckert!
Rotfrukter är mumsiga.
Agneta kram

Unknown sa...

Hej Agneta!
Visst är stenen läcker!?
Skulle gissa att vår lokala förening "Färg och Form" är skapare men jag ska faktiskt kolla upp det ;)
Idag regnade det småspik på tvären så det var inte lika lugn och fridfull promenad... Men skönt när det är gjort på nåt skumt vis!
Kram Allis