05 november 2012

Måndag, fynd och ljusinvasion!


Ny vecka igen!? :DVilket fynd!
Ryckte åt mig denna kartongen i förbifarten i en gång på Gekås i fredags, det var på slutet när man egentligen har tröttnat och bara vill komma till kassan och ut...
Snacka om impulsköp men sällan har det väl varit ett bättre sådant!


149:-!!
Den är helt underbar och passar perfekt på verandan!
Mycket ljus tändes under helgen...


Så även här.
Det är så mysigt att skrota runt i ett lugnt tempo och njuta av alla tända ljus både ute och inne så här års tycker jag...


Detta hängade keramikfat har en vän till mig gjort och den passar¨också så bra på verandan.


Min kattljusvägglykta, också i keramik, är ett minne från sommarens utflykt till Hantverksmässan i Båstad. Den hänger i köket så länge för jag har inte riktigt kommit på rätt plats än...


Ojdå, inte bästa bilden kanske men den får ändå vara med för att visa vad jag pysslade med igår när jag hade en sån underbar trädgårdsdag - Alla lökar är i jorden!
(Fast nu köpte jag ju några till när vi var iväg till Hornbach igår eftermiddag för att köpa avlopprör till nya badrummet/tvättstugen i källaren...ooops ;)

Acer Palmatum
Irriterande att det inte framgår av ettiketterna på busken vilken sort det är, nu ser jag ju att det finns en hel uppsjö av sorter!
Måste nog åka tillbaka och få namnet på denna...

Och en ny liten lönn blev planterad, kunde inte låta bli på rean, 70 % av fullpriset kan det ju vara värt att prova om den klarar sig här.
Trädgårdsmästaren och jag tvistade en stund om detta med vilken zon Hindås egentligen tillhör. Av erfarenhet så vet jag att växterna behöver klara zon 5 för att garanterat klara alla sorters vintrar men han på stod att det omöjligt kunde vara mer än 3-4.
När jag nu läser på lite om de olika sorterna verkar ingen vara härdig till mer än max zon 3....
Jaja, vi får se...


Jag gillar att på hösten kantskära alla rabatter, eftersom det inte växter på mycket mer nu så håller det sig fint länge och ser fint ut även när våren kommer igång igen ;)
Men jag klipper inga perenner nu, även denna erfarenhet har jag gjort. 

Idag är det nattpass som gäller så jag ska inte iväg förrän på eftermiddagen, kanske hinns det med lite trädgårdsjobb även idag - Lucky me!

Önskar er en skön måndag!

Kram Allis

Ps. Fick ett vänligt svar från en Sandra i kundtjänst på GeKås som skulle vidarebefordra mitt mail till ansvarig för parkering där, ska bli spännande att se om svar kommer även från dom om handikapp-platserna... Ds.

4 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Bara så fin lykta .Ja den var kanonfin.Bara å härligt att tända ljus och mysa.Ha en go start på nya veckan och en skön måndag.Kramar Rita ♥

Lenas Trädgårdsrum sa...

Vilken vacker lykta! Visst är det mysigt att lysa upp mörkret med tända ljus:)
Ha en fortsatt fin vecka!

Landbohaven sa...

Fin lygte du har købt.
Ha` en god dag.

Elzie sa...

Perfekt pris på den fina lyktan. Har tänkt mig att kika efter något liknande när vi kommer dit, fast gärna i svart, haha. Ja, nog är det mysigt att se alla ljus som är tända nu. Vilket påminner mig om att jag inte tänt mina ute än och det får man ju lov att göra!!
Hoppas du har en fin kväll och att helgen blir bra.
Kram Elzie