11 september 2011

Härliga söndag!

Godmorgon alla raringar, eller cariños som vi säger på spanska ;))


Det är helt underbart att ha semester!

Inte blir det så mycket gjort kanske, mest bara att ta dagen som den kommer och njuta av livet - precis som det ska vara ;))


Pimientos de Padrón!

Två påsar av dessa godingar fick plats i resväskan hem från Santiago härom dagen...



Kan lova att sonen blev lycklig när han fick en liten smak av Spanien igår, dessa små "paprikor" som man steker i olja och kryddar med flingsalt är ännu ett kännetecken från Galicien, passar perfekt ihop med god serranoskinka, ost, oliver och ett gott, nybakat bröd.
(Bara sonen som fortfarande lyckas dricka Cola till allt... ett gott rödvin ska det ju vara till ;))

Igår var det dags att fixa till badtunnan efter sommaruppehållet... lite skurande blir det eftersom det måste vara vatten i den även om den inte används, annars torkar träet... och läcker, och läcker, och läcker... :D


Men det är väl värt besväret när man väl kommer så långt att man kan börja elda upp den. Dels luktar det så gott då och sen värmer den faktiskt hela verandan så trots regn och rusk kunde vi sitta ute nästan hela kvällen.


Och så här glada var Pip och Herr Larsson när vattnet nått sin perfekta temperatur, 38 grader! Allra bäst är det egentligen när det är så där -10 och gnistrande stjärnklart, men det vill vi ju inte tänka på nu...

Sombrerosen (?) släpade Herr Larsson med sig från Mexico en gång och till vintern bär det iväg dit igen!


Jag är så himla glad att det går så bra för Pip, hon är så fantastiskt positiv trots sina motgångar - fortsätt bara att vara DU!!


(Inte nog med att hon har sin muskelsjukdom att kämpa med, för tre månader sen så ramlade hon så illa att hon bröt lårbenet... men den tjejen är det krut i - hon har kämpat, slitit och tränat för att komma tillbaka dit hon var innan olyckan och fasen vet om hon inte t.o.m. är bättre nu?! Helt otroligt!!)

Pip: Hoppas inte det gör nåt att jag snodde lite foton av dig?! :D


Nu tittar solen fram så det kanske finns hopp om en långpromenad med bästa vännen idag!

Önskar er alla en riktigt skön söndag!

Kram Allis

4 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Härligt med badtunnan! Och maten såg väldigt läcker ut!
Agneta kram

Lisa sa...

Hej..Oj har ni en sån där ljuvlig badtunna. Ser helt underbart gott ut att ta ett dopp där. Ja tänk att sitta där i vinter. Hon verkar vara nåt alldeles extra den tjejen ja. Får ge henne en kram från en beundrare...

Kram Lisa

PiP sa...

Oj oj oj...vilka bilder på mig och Ss i hattarna ;)
Bjuder på dom!

Det är helt ok, har letat som en tok efter kameran så jag skulle kunna lägga ut lite bilder på bloggen jag med men sen kom vi ju på att den ligger nog kvar hos er och mycket riktigt...

Kan Anders komma förbi och hämta den idag?


Tack för alla värmande ord från dig!
Blir så glad! Jag ger mig aldrig vet du väl?!

Puss & Kram

Jejje sa...

vilka härliga bilder:)badtunnan är underbar,våran är som en sil.försökt att fylla....& fylla.Men ska prova spån i vattnet o sen fylla.Sägs vara bra till att täta:))
mmmm,känner även smaker från utlandet,ser fantastiskt gott ut:))kramar