10 september 2011

Santiago d C, återkomsten del 1

Hej alla ni fina!


Nu har jag fått tag i bilderna från resan så om ni orkar:


Häng med till en ganska okänd del av Spanien - Galicien!


Onsdagkväll på Säve, GöteborgDet går inga direktflyg till Santiago och denna gången valde vi att byta i Barcelona, tyvärr så måste man även byta flygplats där - och med facit i hand, så kanske det inte var den bästa idén... det är drygt 10 mil mellan Girona och El Prat och det tar sin lilla tid med buss och taxi...
så det blev en låång natt...Tidig torsdagsmorgon var vi äntligen framme och kunde checka in på vårt hotell - helt okej, rent och fräscht.

Utsikt över takåsarna i Santiago.


Och högt upp över gatan!


Såklart att man måste börja med en tur till katedralen, och den stod kvar :D


En liten paus på på bästa utsiktshörnet hör ju också till den obligatoriska rundan i stan. Estrella Galicia - gissa om Herr Larsson njöt av sin favoritöl?!


Och till det - Tapas såklart!! Enligt urgammal tradition här ska det alltid serveras något tilltugg då man beställer in dryck, detta härstammar från medeltiden då alla pilgrimmer som vandrade hit - förutom att de var uttröttade av flera hundra mils vandring, oftast, var mycket fattiga.

Närheten till Atlantens rika fisk- och skaldjursfiske gör att den vanligaste tapas består av något sånt, här är det "pulpo", en variant av bläckfisk.


Efter lite styrkande dryck och tilltugg orkade vi även med en tur i den vackra Alamedaparken som bjuder på den, kanske, vackraste utsikten över staden och katedralen.


Här strosar alla under siestan - gamla, unga, santiagobor, studenter och turister från hela världen i skuggan under alla träden.


Där är ju jag! :D

Här någonstans tog orken slut efter den långa resnatten och det var bara tvunget att gå till hotellet för att sova några timmar!

(det ser ju inte klokt ut med tjock tröja ser jag nu, men jag var så trött och frusen så jag fattade nog inte riktigt att vi kommit till sommaren.... ;))Utsikt mot det södra universitetsområdet, hit till Santiago kommer ca 50 000 studenter varje år och där nere mellan träden pluggade jag när vi bodde här.


Solen var på väg ner när vi väl vaknat till liv igen ;)) Och då var vi vrålhungriga!!


Underbara små trädgårdar kan man hitta här och var i stan.


Äntligen framme vid vår absoluta favoritrestaurang där maten är himmelsk. Tyckte det passade bra denna första dag i Santiago.


Mätta och belåtna var det skönt att njuta av att sitta ute några timmar under sen kväll och bara titta på folk, försöka fatta att vi faktiskt var tillbaka och känna på den känslan....

Det kommer lite mer bilder från resten av veckan längre fram...

Nu är det dags att ta tag i denna lördag!

Älsklingssonen och Pip kommer senare för att äta middag och ta ett dopp i tunnan så nu ska jag iväg och handla lite gott, städa lite till och sen ta helg och bara njuta av att det ändå är ganska gott att vara hemma igen :D


Ha en underbar lördag ni med!


Kram Allis


5 kommentarer:

cat sa...

Mmm ser alldeles underbart ut. Ser fram mot resten.
Ha de gott. Catarina

Snäckskalsdalen. sa...

Åååå så härligt det ser ut! Och så vackert det är och så mysigt det är. Och god mat och gott öl och alla fina gränder och vilken tur att katedralen stod kvar! Mera bilder, tack!
Agneta kram

Lisa sa...

Åh så underbart att få ta del av en alldeles ny del av världen som man inte ens funderat på. Vilket vackert ställe. Härligt. Tack för turen i ditt vackra Santiago..

Kram Lisa

rosenälvorna sa...

Hej, kul att du vill vara med och tävla om en rosenspets, ser att du redan haft lite tur, men varför inte igen;) Härlig resa har du gjort också! Christina

Gela sa...

Vad roligt att få följa med på din resa. Tusen tack. Önskar dig en fin söndag/Gela