12 juni 2011

Pingstdagen!

Hej och god förmiddag!!


Nu är det "Astridrosenbuskens" tur att stå i fullt flor och den brukar blomma lite längre tid än den vita rosenbusken i förra inlägget. Den heter säkert något annat men eftersom den kommer från ett skott som min mor fick av sin underbara granne med namnet Astrid så kallar vi den så. Den sprider sig bra även den så idag ska jag gräva upp några skott av bägge rosorna och ta med till min dotter. Visst kan man köpa sig de växter man vill ha men jag gillar när de har en historia och det är något speciellt med de plantor som man lyckats få att ta sig efter ett litet skott.Såg att jag la in "fel" bild igår, en där man inte ser så bra hur de små firrarna äter så här kommer en bättre ;)) Jag med alla mina idéer har nu fått för mig att jag kanske skulle ha ett litet fiskspa här hemma... Vi har ju det stora loftet ovanpå garaget som jag inte riktigt vet vad vi ska använda till... många idéer där...

Nu har nog snart alla fattat att jag är en livsnjutare av stora mått som tycker att man ska ta vara på varje chans att må gott. Igår kväll blev det lax och skadjursröra på grovt bröd med vin till som middag ;)) Det finns fördelar också med att inte ha spis och ugn - man får liksom tänka utanför boxen oh det gillar jag. I veckan fick vi användning av stormköket som numer allt mer sällan får komma till användning men perfekt att använda nu till att koka färskpotatis till matjessillen, gräslöken och gräddfilen *Mums*


Lite blandat sol och moln och inte sä varmt idag. Herr Larsson ska fortsätta i köket och moi ska greja lite i trädgården för att sedan åka till dottern med sambo för att göra en första grovplanering inför den stora dagen. Mycket som ska fixas, skaffas, förberedas m.m. även om det är ett ganska litet bröllop hemma i deras trädgård - åhh, vad jag önskar att det blir (iaf) hyfsat väder!!


Det är en njutning varje morgon när jag kommer ner och ser mitt nya kök med rejäla arbetsytor (äntligen!!), ny utsikt och nya framsteg för varje dag - Härligt!!

Mindre härligt är alla dessa shoppingrundor inför varje ny etapp... Jag gillar verkligen inte att åka och handla - igår höll jag på att bli tokig på alla skrikande barn, griniga föräldrar, gnälliga tanter och folk som inte kan köra bil... ursäkta om jag låter gnällig själv men jag och stora varuhus en ledig sommarlördag går bara inte ihop... det är bara för att vi verkligen måste och i det stora, blågula igår så kände jag att vi nog ska försöka göra detta på andra tider i veckan!!

Önskar er en underbar söndag!

(Pingst är det ju faktiskt, jag glömmer det numera när annandagen inte längre är helgdag..)

Kram Allis

1 kommentar:

LisaMatilda sa...

Kul idé med fiskspa ovanpå garaget - kommer gärna och testar!
Otroligt vacker vit ros i förra inlägget, synd blomningen går så fort...