20 juni 2011

Måndag, Midsommarvecka & Utflykt!

Godmorgon kära bloggvänner!

Vi har haft en lugn helg här hemma. Vilat mycket, promenerat, träffat goda vänner, lagat god mat, badat tunna, pratat och planerat och bara småpysslat lite inne - skönt och välbehövligt!!Vädret har väl inte varit det bästa.... med strilande regn och bara runt 13 grader. Jag tror att sommaren kommer tillbaka lagom till midsommar och veckan därefter för då har jag semester!! :D


Det var gott att hälsa på LillaPiP på sjukhuset igår, tack för er omtanke om henne, hon mår ganska okej och hade fått komma upp i rullstolen igår vilket hon uppskattade mycket. Hennes söta mamma kom dit och hjälpte henne att få duschat, äntligen, och bara det piggar ju upp! Att bara ligga i en sjukhussäng är ju inte kul!! En ny röntgen gjordes och vi får väl hoppas att det kommer lite positiva besked nu när helgen är över. Dessvärre behövs det en vårdplan för henne innan hon kan få komma hem och vi är lite oroliga att det kan ta tid innan den är klar...


Regn eller inte - ut på promenad och få lite frisk luft behöver man ju ändå så på hemvägen gjorde vi ett stopp vid Gunnebo slott och trädgårdar. Har inte varit där på många år nu men lika vackert som alltid!


Och det kan faktiskt ha sina fördelar med "tråkigt" väder - vi hade i princip parken och skogsstigarna för oss själva, bara någon enstaka hurtbulle som flåsade förbi oss när vi strosade runt och njöt av omgivningarna.

Jag kan verkligen rekommendera en liten avstickare hit om ni ändå passerar Mölndal på E6:an och har en liten stund över, det tar bara 5 minuter dit och förutom att man kan få en fika eller lunch så händer det alltid något här hela sommaren. Klicka här så får du all information om denna lilla oas!

Och skulle det, som igår - en sen söndagskväll, inte vara varken öppet eller ske något speciellt så är det en upplevelse bara att strosa på de slingrande stigarna i ekskogen, att skymta korna med sina söta kalvar mellan träden (nej, det är inte en ko med på bilden - även om man kan tro det ibland och Herr Larsson kallar henne för Klarabella ko - för hon är faktiskt väldigt stor...;)), att lyssna på fåglarnas skönsång...

...att se fiskarna som slår en volt i kvällsskymningen, en ensam kanotist som ljudlöst glider förbi...


... ja, det finns så mycket vackert att titta på runt Rådasjön och Stensjön. Vi såg faktiskt en rådjursfru med två små bedårande kid men vi ville inte gå för nära så att vi skrämde dem och alltså blev de zoomade bilderna för suddiga... men en fin stund var det att bara kika på dem!


Hit till lantgården på Gunnebo åkte vi ofta när barnen var små, de älskade att klappa kalvar, får och grisar. Ibland blev det en en ridtur på en liten ponny eller en runda runt parken med häst och vagn.


Orangeriet är nybyggt efter gamla ritningar och nästa besök får planeras så att både detta och andra byggnader är öppna och kan beundras även från insidan ;))


Och i köksträdgården växer det som sen tillagas i restaurangens kök, plus en hel del till.


Kul att du ville hänga med på vår blöta söndagspromenad!


Nu är det ny vecka och nya möjligheter som väntar!
Kram Allis


7 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Tyckte väl att jag kände igen mig!
Där har man varit några gånger, jadå!

Låter bra att ni tänker över om ni vill flytta från Elmåsen, stora steg att ta!

Agneta kram

Cajsas Faster sa...

Där har jag inte varit, men det ser fint ut. Ska ha det i minnet om jag åker neråt nån gång:)

Ha en skön dag . Kram Marie

barbrok sa...

Tack för tipset om utflyktsmål, ska jag lägga på minnet! Fina bilder du visar!
Kram Barbro

Mejrams! sa...

Hej Allis! Tack för din omtanke det värmer och ja, jag mår bra, trots tuffa beslut. Ha nu en riktigt skön midsommar och semester!/Kram Merja

Anonym sa...

oj vilka vackra bilder! det ser ljuvligt ut! tack för tips!

Hoppas din vecka blir fin!

Kram p.

färgtrappan sa...

Hej,
Ja Gunnebo är ett riktigt guldkorn och en oas för mig med den fina gamla inredningen och all underbar linojefärg. I like :)

Var på stadsvandring i Gbg i fredags, det var också kul :)

Ha det gott! /Maja

ps/ Vad var det du sa? Sol på fredag? Gôtt! /ds

Solveig sa...

Åååå slike steder liker jeg å besøke! Tar gjerne imot tips til bruk når jeg er på de kanter;o)
Ønsker deg en flott uke og god bedring til pasienten;o)
Klem fra Solveig