18 juni 2011

Helg!!

Hallelåja!
Såå skönt med ett par lediga dagar... fast det är lite läskigt vad tiden rusar iväg nu...
Veckan har varit, minst sagt, intensiv och kaotisk. Full fart på jobbet (min käraste kollega har varit på kurs) och i onsdags hände något som inte får hända!! För er som inte varit med från början kan jag bara helt kort berätta att sonens flickvän har en MS-liknande sjukdom som innebär ständig värk, muskler som blir allt svagare och därmed sitter mestadels i rullstol, finaste och otroligt positiva PiP kämpar tappert på med att, med stöd, gå det lilla som hon klarar... I onsdgs skulle hon äntligen få sin elrullstol, hennes arbetsterapeut kom med den och tillsammans skulle de prova ut, övningsköra och göra inställningar på den särskilt för PiP. Då hon ska flytta sig från vanliga stolen till elrullen, står upp och ska ta ett steg finns helt plötsligt inte det nödvändiga stödet för terapeuten har vänt sig om för att göra något annat... och PiP faller så illa i golvet att hon bryter lårbenet.... jag ska inte plåga er med hela den mardrömslika eftermiddag och kväll som följde efter detta tills hon väl låg i en säng på ortopedavdelningen på Mölndals sjukhus... eller om den framflyttade operationen som äntligen blev klar på torsdags kväll... eller det delvis taskiga bemötandet hon fått...


Jag säger bara "Fy ..."!! Sånt här får inte hända, och när det händer, måste det drabba någon som redan har det så svårt??!! Orättvist!


Efter mitt nattpass igår kunde jag iaf åka och besöka henne och det var såå skönt att själv få se och höra att hon mår så bra det nu går och att den otroligt positiva personen är sig lik!!


Här är länken till hennes blogg om någon har lust att läsa mer: www.nattstad.se/lillapip

Nu tänkte jag även passa på att presentera Mynta som verkar ha flyttat in här på Elmåsen :D
Som vanligt är det min dotter som har förbarmat sig över en omplacering som sen charmat oss och numera lever tillsammans med oss som om hon aldrig gjort annat!
Jag vet, jag hade nån konstig livskris/depression i vintras efter att vår älsklingsTotte lämnat oss och vintern var som mörkast och tristast men det är ju inte alldeles enkelt att leva utan djur när man (nästan) aldrig gjort det... det blir förfärligt tomt och tråkigt och hemmakär som jag är så märks det ju hela tiden! Och det är ändå ett kärt besvär at pyssla till det med tider, hundvakt m.m. för att det ska funka när vi jobbar långa dagar.
Hon är otroligt charmig, go och snäll men backar inte heller för att busa till det lite :D


Drygt 3 år och en lustig blandning av, lika delar, golden-labbe-flat-schäfer. Vi har mycket kvar att ta igen för att lära känna varandra ordentligt men det ska bli spännande och fast hon är så stor så tar hon förvånansvärt liten plats i sängen :D
Önskar er en riktigt skön sommarhelg!!
Kram Allisps. Ni missar väl inte utlottningen?! Klicka här och häng med! ds.

6 kommentarer:

färgtrappan sa...

Hej,
Javisst rusar tiden, mitten av juni redan...
Vad tråkigt för din svärdotter, hoppas det blir bättre framöver. Tittade in på hennes sida.

En fin liten vovve har det blivit också, så kul för er! Hoppas ni får mycket glädje av varandra.
Här har grannen kommit hem med en liten rultig goldenvalp...vill HA säger jag bara... men jag får nöja mig med att gosa med den ibland.

Såklart jag vill vara med på din fina utlottning! Jag tar två lotter eller kanske tre, men jag är ju ingen följare på det där sättet som man kanske menar med "följare". Jag har valt att följa dem jag länkar till från min sida istället, det är därför jag inte har så många, så jag hinner med. Så du får göra som du vill. Två eller tre lotter ;)

Oj, nu blev det lång kommentar...igen.

Ha det så härligt! Hej på dej
/maja

Cajsas Faster sa...

Hej. Har kikat in!

Trevlig kväll, Marie:)

cat sa...

Hallå och tack för din rara kommentar. Jag tror inte att min madame är så kräsen som hon ser ut, jag tror att hon klarar åtminstone zon 3, kanske zon 4 i skyddat läge. Men det är alltid värt att testa :D

Jag passade på att anmäla mig till din utlottning när jag ändå var hä, håll tummarna. Ha de gott. Catarina

Anonym sa...

Men så tråkigt för Pip att råka t för en sån onödig olycka. Hoppas hon kryar på sig snabbt och kan köra igång med elstolen.
Och så klart att det skulle bli en vovsing igen. Mynta är ju så söt! Det är ju härligt med hund och din dotter får vara hundvakt ofta så blir det bra för alla.
Och så underbart med nytt kök! Allra helst när det gamla inte har funkat bra. Jag minns fortfarande efter tre år hur härligt det var att få ett kök här hemma med arbetsplats, fungerande spis och ugn. Det var ett renoveringsobjekt vi flyttade till nämligen. Livet blir mycket lättare med ett bra kök!
Hulda

Snäckskalsdalen. sa...

Du milde, stackars Pip...jobbigt, jobbigt. Men hon verkar tapper.
Och nu har du vovve i huset igen.
Har jag drömt eller funderade inte ni på att flytta från Elmåsen?
Ha det gott i det som sägs vara sommaren!
Agneta kram

Pip sa...

Åhh, nu kan jag läsa din blogg igen, började gråta när jag läste...tack för alla fina ord!
Massa kramar