22 maj 2011

Sista semesterdagen och nya projekt på G!


Söndagshej alla ni fina som tittar förbi!Det kan svänga snabbt här hemma hos oss... :D
Från att ha känt oss ganska utless på renoveringar och gamla hus till nya idéer, inspiration och energi!

Tidigare i veckan tog vi oss en helkväll med lite vin och en rundvandring i huset och i trädgården för att försöka bena upp vad som måste göras, vilka roliga projejkt som vi fortfarande skulle vilja göra, vílka idéer som vi kan skrota osv... Och helt plötsligt föll en hel massa på plats!


Som t.ex. köket och dess planering som vi filat och funderat på sen den första lightrenoveringen för 9 (!!) år sedan... Det har sen dess varit ett hopplock av gammalt och nytt och vi har inte lyckats att få till en bra planering av ett nytt kök och det har som vanligt haft en mening att vänta för nu gav det ena det andra på löpande band och vi blev såklart jättesugna på att sätta igång direkt, särskilt som den nya planen går att utföra i etapper och inte innebär att vi måste riva ut allt på en gång.


En tur till det stora blågula varuhuset resulterade i de vackra skåpen på bilden överst - såklart inte den lösningen vi tänkt ut men vi föll pladask och detta blev minst lika bra!


Och när allt var överflyttat till de nya skåpen så var det dags att börja riva i köket. Man kan lätt luras av bilden överst att det var en fin gammal platsbyggd väggsektion innan - det var det inte! Masonitskivor som var skadade och slitna och som jag har hållt på och lagat och bättrat i många år nu... Ut med det bara!


Och igår fick Herr Larsson fram tigersågen och började göra hål för fönstret som stått i garaget i 5 år nu och väntat på att bli insatt ;))
Ja jag säger då det... men den som väntar på nåt gott...


Sent igår kväll kom fönstret på plats och vilken skillnad det blev med en gång!

Nu ska det "bara" in en rad bänkskåp där under, en diskbänk m.m. så är Etapp II klar - här ska det bli fint att stå och fixa iordning en god middag medan gästerna sitter i kvällssolen utanför på verandan och sippar på apretif :D


Tänk vad lite ledighet kan göra för inspirationen och energin!!


Lite vemodigt känns det så här den sista semesterdagen men jag är så glad att det iaf blev dessa två veckor av total avkoppling och en hel del "hemmajobb" att stryka från att-göra-listan. De har lovat regn till kvällen så nu får jag nog sätta fart eftersom det står en del målningsarbeten på programmet idag - verandaräcket ska få bli vitt och fint igen på utsidan ;))


En riktigt fin söndag önskar jag er!


Kram Allis

4 kommentarer:

Fröken Tindra sa...

Men du, vad fint det blev!! Vad duktiga ni varit på ledigheten. Kul! De där skåpen måste jag bara få fråga om... Vad heter de?
Här regnar som skam just nu och det är ju inget vidare. Hoppas att du hann klart med målningen!
Ha en skön vecka!
Kram!

Anonym sa...

Men vilken enrgi ni skadkade fram med rundvandring och vin. Men så är det, det faller på plats i sinom tid. Lycka till med nya köket!
Hulda

Snäckskalsdalen. sa...

Så underbart när saker och ting bara faller på plats, det är så extra kul. Det är inte kul att tvinga fram lösningar för att sedan ändra på det snart igen. Och det blev ett väldigt fint fönster!
Agneta kram

Viola sa...

Vad fint det blev...härligt när man äntligen tar tag i det dära som man skjutit upp så länge...:) ska bli spännande att fortsätta följa resan, kram