27 februari 2011

Värme och medmänsklighet!



God söndag på er alla fina!

Älsklingsdottern var helnöjd med sin dag igår och med alla presenterna. Är så tacksam och glad över att jag har min fina familj och att vi alla kan träffas och trivas ihop trots att jag och deras pappa har gått skilda vägar.

Idag blev det en lite väl lång sovmorgon eftersom jag trodde att mobilen var ställd på väckning efter en lagom sovmorgon - det var den inte! Men jag måste ändå passa på att njuta av ledigheten med några muggar kaffe och en rundtur bland alla era fina bloggar innan jag sätter igång och grejar här hemma ;))

Det var någon av er som nämnde vardagshjältar och då kom jag att tänka på några som jag träffade i torsdagskväll då jag var på en introduktionsträff för lekmannaövervakare hos Frivården i Göteborg. Med där fanns två personer som ville ta tillfället i akt att informera om sin förening, Göteborgs Frivilliga Samhällsarbetare, och jag blev så imponerad av deras insatser att jag kände att detta var något att berätta för er om.
Förutom en hel massa olika insatser för att "hjälpa utsatta människor till ett värdigt liv" som ni kan läsa om här så brinner dessa underbara personer för just det som de valt att arbeta med på sin fritid:
Besökare på häkten och anstalter där de ordnade fikastunder, bingo, quiz, erbjudanden om små pratstunder från en vanlig medmänniska m.m. Allt för att skapa trevliga stunder för de intagna och helt på frivillig basis.

Tydligen så är detta något som förgyller tillvaron för många i dessa situationer som ofta inte får några personliga besök alls, ibland inte under flera år.... Alltså jag är så fascinerad över så mycket gott det ändå finns runt omkring oss, så mycket osjälviska människor som vill verka för att andra, okända medmänniskor ska få lite värme av oss andra som har det i överflöd!
En stor eloge till alla som orkar och vill dela med sig av det dom kan, allt handlar inte bara om pengar som det kan vara lätt att tro ibland när det handlar om hjälpinsatser av olika slag!

Som en del av er redan vet så arbetar jag ju med personer som är dömda inom Kriminalvården så detta ligger mig lite extra varmt om hjärtat och även om det många gånger kan vara tungt, även på en professionell nivå, så finns det stunder och möten med människor som ger så otroligt mycket och som lyfter tillvaron till en annan nivå, när det går bra, något löser sig, någon tar ett steg på rätt väg. Jag är glad och tacksam över att få vara med på resan!
Önskar er alla fina en riktigt fin söndag, den sista för vintern ;))

Kram Allis
Ps. nu har jag försökt få till mellanrum och stycken för att inlägget ska vara lite mer lättläst och inte som en stor klump men det hoppar runt värre och värre för varje gång jag försöker redigera så nu får det bli som det blir... hoppas ni står ut ;)) Ds.

10 kommentarer:

Möllebacken sa...

Vad vore inte samhället utan vardagshjältar, och det är tur att de uppmärksammas.
Vad kul att du vill vara med på utlottningen. Välkommen
Din blogg är tydlig och fin tycker jag.
Ha en fin söndag.
Kram Pella

Jejje sa...

sv.jo tack....vi fick en bra lördag:))

Håller med om dessa vardagshjältar,imponerande.....behövs inte så mycket för att förgylla vardagen för nån annan:))kramar

Anonym sa...

Ja, jag kan bara hålla med dig. Jag beundrar verkligen de som hjälper medmänniskor frivilligt. Tänker på det ofta, men vågar inte ge mig på det, eftersom min sjukdom gör att jag aldrig vet om jag kan uföra nåt planerat. Och då är det galet att ge folk förhoppningar. Men jag hör till de som brukar prata med uteliggare och alkoholister på gatorna och behandla de som vanliga männsikor och jag ser ju att de brukar uppskatta det. Räknas det?
Hulda

Ett ögonblick sa...

Hej Allis!:)
Härligt att dottern fick en bra födelsedag och att hon blev nöjd med presenterna.
Vardagshjältar, dessa fantastiska och värdefulla människor! där det är så självklart att bara ställa upp, göra dagen ljusare eller livet lite lättare för någon annan.
Visst känner man sig gladare och varmare inombords om man har förgyllt tillvaron, om så bara ett endaste litet uns, för någon.

Hoppas du får en riktigt fin vecka och...förändringar är bra:)

kram lisamaja

Anonym sa...

vad skoj med kalas! Vi ska fira sambon i helgen ;D

Skönt med lite sovmorgon! Önskar att jag fick det ibland,,,, men jag får nog vänta ett par år ;D Tills lillen blivt mer pubertal ;D hahaha...

Kram p.

Skogslyckan sa...

Viss är det underbart med människor som engagerar sig och hjälper till. Finns många vardagshjältar vi möter varje dag! Ha en fin dag!
Kram Pia

Snäckskalsdalen. sa...

Engagerade människor är fint, det gäller nästan i alla lägen. Oengagemang är svårt och tråkigt.
Agneta kram

Viola sa...

Låter som du har ett annorlunda jobb, både givande och krävande kan jag tro..visst är det fantastiskt med dessa eldsjälar, har själv jobbat som övervakare i många år när barnavårdslagen fanns...så jag vet vad detta innebar, både sorg och glädje, ha en fin kväll, kram

Ett ögonblick sa...

Hej Allis!
Ville bara kika in och se om du varit här. Saknar Dig, hoppas allt är bra.
Ska strax ta mig en promenad i snöslasket och se´n blir det soffan hoppas jag. Yngsta dottern mår inte riktigt bra så hon behöver lite sällskap.

kram lisamaja

Möllebacken sa...

hallå Allis.
Det finns lite mer värme hos mig på min blogg... :))
Kram Pella