13 mars 2011

Stjärnvinsten, bloggtorka och nya tankar!

God söndagskväll!
Det är lite skamset som jag nu inser att det är alldeles för länge sedan som jag gjorde ett inlägg... Har haft värsta bloggtristessen ett tag nu...
Men allt detta ändrade söta Pella, med bloggen Möllebacken, snabbt på då jag kom hem och upptäckte att jag vunnit denna fina pläden hos henne - helt plötsligt insåg jag hur mycket jag har saknat bloggandet och er...
Titta vilken underbar stjärnvinst som snart kommer att landa hos mig!
Känner att jag, ohjälpligt, hamnat på efterkälken här i bloggvärlden... bloggtorka helt enkelt. Och dessutom dåligt med tid att besöka er andra just nu. Det har visserligen varit mycket jobb, och en hel del tråkigheter med kollegor som fått sluta osv. men det är bara halva sanningen...

Vi har haft en pågående diskussion, ända sen Tottisen försvann och det blev otrevligt tyst och ensamt här hemma, om vad vi ska ha vårt kära Elmåsen till och om vad vi egentligen vill göra av vårt gemensamma liv...

Det är med lite blandade känslor som jag och Herr Larsson nu definitiv bestämt oss för att sälja huset... Vi har vänt och vridit på "problemet" nu ett tag men det slutar alltid med samma fråga: "Vad ska vi med detta stora hus/ställe som tar så mycket tid och pengar i anspråk?"

Det är liksom inte försvarbart att bo två personer på 160 kvm plus källare, plus ett stort dubbelgarage med övervåning, plus 1500 kvm trädgård - och allt ska underhållas, repareras, hållas rent och fräscht samt värmas upp för dyra pengar varje månad...

För 10 år sen köpte jag detta hus då jag och min fd gick skilda vägar och för 9 år sen flyttade Herr Larsson in och vi har ofta under de gångna åren varit (minst) 7 personer i hushållet plus alla barnens kompisar som "häckade" här hela helger och ibland i veckor... stor skillnad men, som sagt, nu är vi två och alla ungarna är utflugna och håller på att skapa egna familjer och boenden...

Dags för en ny fas i livet!?


Just nu lutar det åt att vi (mellan)landar i en lägenhet i stan (Gbg) - och då hoppas vi ju såklart på att vi hittar en riktigt mysig, gammal som vi kan trivas i och som vi kan göra till vår egna oas...

Får vi abstinens så har ju alltid min dotter som har en stor trädgård som hon gärna vill ha hjälp med - nu ska vi bara försöka komma överens om när vi ska lägga ut huset till försäljning... och vad som måste göras innan - och av vem ...;))

Det som vi i dagsläget vet med säkerhet är att vi vill ut och resa betydligt mer framöver - det finns massor av platser som vi vill utforska tillsammans och i början av april ger vi oss av till Pisa över en helg. Sen blir det Mallis igen i september ett par veckor ihop med hela den goa familjen Pip-Larssons och lite planer finns på Cuba/Mexico nästa vinter och sen...

Tack för att ni är ni - Alltså helt underbara allihop!

Kram Alllis

19 kommentarer:

Möllebacken sa...

Åh! Allis.
Man måste få lov att ha bloggpaus, speciellt när det är så mycket som händer. Och att blogga betyder ju inte att man måste ha det perfekt eller ha en trädgård eller hus.
Jag hoppas verkligen att du fortsätter att blogga, för jisses vad spännande att påbörja ett nytt kapitel med flytt och ny bostad.
Och det är du som ska ha tack för att du öppnar ditt hjärta för oss.
och för att Du är du.
Bamsekram Pella

färgtrappan sa...

Hej Allis! Här är oxå en som inte är så blogginlägg tensiv just nu, men vad gör det?
Jag tycker det låter jättekul med en ny start. Det behöver man ibland. Eller som min farfar Bernhard sa till farmor Malvina när han tittade ut genom fönstret "- nä du Malla, nu är jag trött på den här utsikten" - och så flyttade de. Det hände tydligen ett par ggr har jag hört...;)
Å att resa.... det är ju bland det bästa :)
Lycka till med ert lägenhetsletande!

Här har varit en riktig katthelg. Vi har hämtat den lille och håller på att introducera honom i våra rutiner. Hittills går det fint och han är gööörgo å busig! :))
Ha en härlig vecka!!! Maja

Ett ögonblick sa...

Hej!
Tack för Din fina kommentar hos mig:)
Och grattis till den jättefina vinsten!! lite turgumma;)

Bloggandet har ju blivit en del av livet nu, kanske bara för en kort period, men kanske också längre. Nya tiden...? Jag som är lite "ensamvarg" tycker att det är ett fantastiskt sätt att lära känna nya vänner på. Det är ju också på egna premisser, ibland blir det tätt med inlägg, ibland blir det paus, lång eller kort, vi bestämmer själva, inget är rätt eller fel, det ska bara kännas bra:)
Jag har förstått att det är förändringar på gång, jag tycker ni gör alldeles rätt. Min man brukar säga "det ska va´ gött att leva"... så rätt! Ni som gillar att resa...njut!!
Vi funderar också så småningom på att förändra, men vi har inte riktigt bott klart här än. Det finns så mycket själ och hjärta i vår gård så det kommer att bli ett svårt beslut. Jag har sprungit här se´n barnsben och har många minnen...helst skulle jag vilja...jag vet nog inte vad jag vill, men den rätta känslan kommer nog så småningom.

Önskar Dig en härlig vecka!
(känner du vårdofterna ute?)
kram lisamaja

barbrok sa...

Usch vilket svårt beslut att flytta eller inte! Jag har också gått i liknande tankar men beslutade mig att stanna, men som du säger allt tar tid och kostar massor. 'Kram
Barbro

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Kikar in och önskar dig en fin dag:)
Underbar blombilder du visar!

Kram Susanne

Anonym sa...

Ja men du, vi har precis samma tankegång. När gubben närmar sig pension snart ska vi sälja huset och flytta till lägenhet. Börja ett nytt mera rörligt och fritt liv med resor och njutande. Så klart att ni gör rätt. Allt har sin tid och den tiden har nu kommit till er. Lycka till!
Hulda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till din fina vinst, det var härliga färger på den pläden.
Det är nog väldigt vanligt att man säljer huset och flyttar till lägenhet när barnen flugit ut. Vet flera som gjort det och trivs jättebra. Jag och gubben bor kvar ett tag till trots stort hus. Sonen här har ju också fått eget.
Hoppas nu allt blir bra för er.
Stor kram
AnnaMaria

Mycket annat & lite betong sa...

Grattis till den fina vinsten!
Här går det också lite trögt med bloggandet.
Det var ett stort beslut ni tagit, men det är säkert rätt. Och man kan ju flytta fler gånger om man inte trivs. Det blir en stor förändring när ens hund inte är med längre.

Lycka till!
Agneta

Fröken Tindra sa...

Hi, hi, finns det fler än jag som kan ha saker ouppackade i en halv evighet?! ;0)
Klart man får ha bloggpaus om man känner för det. Skall ju inte kännas som ett tvång. Förstår att ni haft allvarliga diskussioner hemma och det är en stor förändring, men säkert en bra, som ni står inför. Lycka till!
Kissekatten kom hem idag förresten! Är så himla glad!
Kram!

LisaMatilda sa...

Har också haft något av en bloggpaus, det bara blir så ibland. Men härligt att kunna återvända till bloggvärlden och se att alla finns kvar...

Stora beslut behöver ta sin tid - då blir det rätt!
Kram

Hobbykällaren sa...

Kul att du vill vara med i vår utlottning. Och grattis till fin vinst. Ha en bra dag. Kram från oss.

Viola sa...

Roligt att ha dig hör igen och det var ju tur att du gick och vann..låter som ni har mkt spännande framöver..härligt att resa, ha det gott, kramen

Jejje sa...

grattis till den underbara pläden:))
Jag förstår ang.huset.Ni fattar säkert helt rätt beslut:))Vem vet,det kan ju bli något bättre i slutändan.Lycka till:))kramar från norr

Lysande ögonblick! sa...

Hej fina du. Vilken vacker pläd. Grattis till den vinsten. Jag förstår din känsla precis. :)

KRAM!!!

Mejrams! sa...

Grattis till din fina vinst, vilken tur du har!
Visst är det så med bloggandet att det går upp och ner, så är det nog för oss alla. Jag tycker det är härligt med uppbrott och göra nytt, vilket jag själv gjorde i höstas. Vi trivs alldeles förträffligt i lgh i stan, jätteskönt. Sen får man se vad framtiden bär med sig. För är det något man inte vet så är det just vad som komma skall och tur är väl det! Lycka till med alla beslut! Det kommer med all säkerhet bli bra och blir det inte det, då får man ta nya tag./Kram Merja

Gunilla sa...

Jag har samma tankar som du. Bloggandet har börjat avta kanske för att jag inte tycks ha så mycket att blogga om för tillfället. Så det blir mer och mera glest mellan inläggen.

Vilket stort beslut ni tagit men helt rätt skulle jag tro.
Det är ju så mycket som man kan njuta av istället och hinna se sig om i världen innan det är försent för vi har ju inga garantier för ett friskt liv.


Ni har ju verkligen allt klart för ett fantastiskt år.

Ha en underbar fortsättning på veckan
och grattis till en fin vinst.
Kram/Gunilla

Helena, The Swenglish Home sa...

Oj, det låter som om ni har några stora beslut att fatta och nya möjligheter som väntar bakom hörnet. Att ni har drömmar om vad ni vill göra, är ju en härlig drivkraft, och era planerade resor låter spännande.

Att dessa livsomvälvande beslut kanske tar lite energi från bloggandet, eller att det helt enkelt går i vågor hur man orkar eller vill, ja, det låter alldeles naturligt! Ta dig den tid du behöver, och blogga bara när det känns rätt.

Varmaste hälsningar till dig och tusen tack för dina snälla ord hos mig.

Helena

Bitte sa...

Jag har själv haft en lång bloggpaus då det varit så mycket inför företagsstarten och det känns som att jag missat en hel del. Men nu försöker jag ta igen det! :-)

Vilken otroligt söt pläd du vann, lyckliga du!

Det låter både spännande och samtidigt omtumlande med en flytt, men det är väl så att vi med jämna mellanrum börjar på nya kapitel i livet. Jag förstår att du har det fullt upp just nu! Hoppas det går bra med allt.

Önskar dig en riktigt fin helg!

Många kramar
Bitte

Snäckskalsdalen. sa...

Det är väl kul med förändringar, så länge det inte är katastrofer så klart, det låter spännande att flytta till stan! Och man kan ju alltid ändra tillbaka igen. Skalla bli intressant att höra hur det blir. Allt har sin tid.
Agneta kram