20 januari 2011

Vardagslyx - bättre sent än aldrig....


Hej alla ni goa´i bloggvärlden!

Ibland blir det fel fast man försöker göra rätt.... Förberedde ett litet inlägg i helgen som jag trodde skulle läggas ut i måndagsmorse - men självklart så hade jag fipplat till det med datumet (hjärnsläpp) så det skulle dykt upp om ett år istället.... jaja, så kan det gå. Behåller bilderna och tar bort texten som känns lite passé ;))


Det som jag egentligen skulle sagt med dessa bilder var ju att blommor är så mycket vardagslyx för mig och när vi var och handlade i lördags så passade jag på att titta in i den kombinerade grönsaks- och blomsterbutiken i kommunens huvudort. Där säljs dessa varor till betydligt lägre priser så jag brukar köpa på mig en laddning av det som finns just för dagen, särskilt bland blommorna kan utbudet variera men det är okej, jag hittar alltid något som kan lysa upp här hemma.

Ett par riktigt kraftiga Kalanchoe i blekrosa kändes fint att byta ut mot de något slokande julstjärnorna i vardagsrumsfönstren. Hållbara och riktiga små skönheter om man går lite närmare ;))

Sen hade de krukor med tre blommande lökar av hyacinter, för 15:- styck så det fick bli ett par såna också. 'Nu kanske de mest är förknippade med julen men de är faktiskt jättesöta som snittblommor så de fick tränga ihop sig i min svarta kruka i tv-rummet - jättesött!

Och i köksfönstret fick jag äntligen bytt ut gammal mossa m.m. mot några primulor och flera olika vårlökar. Scilla, krokus och pärlhyacinter, samtliga vita och allihopa ska om ett par månader ner i jorden ute ;))

Det är både vardagslyx och vårkänsla på samma gång att gå och kika varje morgon för att se hur det börjar bildas knoppar!
De supersöta rosorna på översta bilden fanns att köpa för 39:-/bukett eller 3 för 100:- så det blev såklart två gula och en rosa och svärdottern blev så glad för en i varje färg då vi tittade in på en eftermiddagsfika i lördags och den återstående gula står på bordet och lyser upp hela köket ;))

En annan vardagslyx var jag ute på igår kväll, After Work med kära kollegor - kameran var med men tror ni jag tog några kort, nejdå... Vi pratade, drack lite vin, pratade och pratade och skrattade i massor - vilken energikick!

Veckans enda lediga dag idag, blev tvungen att hoppa in extra igår, så nu är det bara att sätta lite fart om det ska bli något gjort av denna dagen. Solen skiner och det är bara ett par minusgrader så jag tror jag börjar med en promenad för att tanka på lite dagsljus!
Ha en underbar torsdag kära ni!

Kram Allis




17 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Mmmmm vad mycket fint du har fixat till.Bara så himla härligt med blommor.Ja det är någonting som gör mej glad!Vad skoj med After Work.Brukar alltid vara skoj.Önskar dej en fin ledig dag.Varm kram Rita ♥

Bitte sa...

Jag håller med om att blommor är vardagslyx! Jag brukar också försöka köpa mig snittblommor med jämna mellanrum, för de lyser verkligen upp ett rum.

Tyvärr har det blivit mycket mindre av den varan hos oss, för jag hade en favvo-blomaffär där jag alltid har handlat (tills strax före jul). De hade så mycket fint och även en del ovanliga blommor, men så bytte butiken ägare och nu är det verkligen bara "basic"... och svindyrt dessutom...

Vad trist att du har varit sjuk och med mer jobb så förstår jag att det är svårt att få tiden att räcka till. Bloggandet har blivit eftersatt för mig också, ända sen jul egentligen. Men någon dag kanske jag kommer igång på allvar igen :-).

Ha en fin dag!

Många krya-på-dig-kramar
Beatrice

Lysande ögonblick! sa...

Hej kära du! Jag har undrat var du tagit vägen. :-)

Blommor. Det bästa jag vet. Så fort jag känner att jag faktiskt har råd så ska jag unna mig. En prenumeration på färska blommor. Då får man en bukett en gång i veckan. Lyxigt va? En dag! :-)

En stor kram till dig!!!

Snäckskalsdalen. sa...

Så många fina blommor! Jag njuter, här är det lite lite med den varan just nu!!
Kram

kattiiiiss sa...

Vilka underbara blommor!!

Kram

färgtrappan sa...

Ha ha, det hade väl varit jättekul om inlägget hade dykt upp om ett år, tänk vad du hade undrat då var det kom ifrån! Ja ja ibland får vi vara lite snurriga, det är helt tillåtet :))

Härliga blommor du visar...åhh jag behöver oxå blommor. Fönsterbänkarna är alldeles tomma och innehållslösa just nu, har inte hunnit... men i helgen så, då ska det bli blommor!

After work lät skojigt. Vill oxå! Det med!!

Ha nu en riktigt härlig helg!

Anonym sa...

Ja, det är riktigt härligt och lyxigt med vakcra blommor! Och det är så typiskt att man glömmer att ta bilder, när man för en gångs skull kommit ihåg att ta med kameran! Typiskt!
Hulda

Vit som snö sa...

Det här med tekniken är inte alltid så lätt;) Men vi får dom fina bilderna nu istället:)
Härlig blomkavalkad, det behövs såna kickar den här årstiden.
OCH en annan kick är att träffas arb.kompisar då o då o skratta tillsammans, det binder samman gruppen på ett annat sätt tycker jag. Låter som att vi jobbar lika mycket just nu... Pust! Men det kommer bättre tider...tror jag;)
Nu ska jag iallafall iväg o träna, tänker ta i av sjutton för jag har slöat 2 dagar nu...o haft det lite för bra;)
Ha en mysig kväll!
Kram Cilla

Änglarnas hus sa...

Ååå tack Allis för underbara vårblommande bilder!!

Behövs en hel massa av den varan nu så att man "står ut" med kylan..längtar såå tills det blommar på riktigt utanför fönstret!!

ha en härlig söndagskväll! Kramis Sanne!

Mycket annat & lite betong sa...

Så många olika fina vårblommor du har!
Vad det är härligt att tänka att lökarna ska ner i jorden ute ganska snart.

Trevlig kväll!
Agneta

Jejje sa...

åhhhh,vilka ljuvliga blommor:))sånt gillar jag.
visst är det härligt att tanka lite ljus,våren är snart här/kram

IreneL sa...

Ja nu är det härligt med lite vår inne!
Ha en fin helg!

Mai-Gun sa...

Hoppas att du inte är sjuk utan bortrest eller vad som helst annat än krasslig. Hoppas att du är ute på något underbart, en resa eller nåt annat trevligt! Jag saknar dina fina blogginlägg, jag följer din blogg då och då, du har så fina bilder och såna varma fina inlägg. Jag har aldrig tidigare gett mig till känna men nu måste jag ändå göra det för jag blir nästan orolig för dig. Sköt om dig var du nu än är och hoppas att du fortsätter med din fina blogg. Kram Mai-Gun

Ett ögonblick sa...

Godmorgon!
Hoppas allt väl...?
Vilka underbara blomster du bjuder på, sån´t behöver vi och så blir man så glad av lite färg, lite vårfeeling.

kramar lisamaja

Ett ögonblick sa...

Allis!
Tänker på Dig...och...Du vet var jag finns...

Varma kramar
lisamaja

Anonym sa...

Hej!

Satt och "kladdade" runt lite och kom till din blogg. Vilken fin blogg du har. Fin text och underbara bilder. Jag köpte den första buketten tulpaner i går. Kan kallas för vardagslyx för jag hade för mig att det var extrapris på dom denna veckan. Det var det inte:-).

Kram från Marie Thorstensson i Osby

Helena, The Swenglish Home sa...

Jaaa, just sådan vardagslyx behöver vi nu, särskilt innan naturen börjat bjuda på vårens färger och blad. Min sambo får spader på mig då och då, då jag släpar hem små pärlhyacinter på löpande band...

Varma hälsningar,
Helena