03 januari 2011

Måndagstema - Vardagslyx!

God måndag ni fina!
Efter att ha funderat och kikat igenom mina fotalbum så har jag kommit fram till att min främsta vardagslyx är blommor! Av alla slag, vilda, från trädgården, från torghandeln, från Ica, i kruka, i vas... det är sällan jag inte har någon bukett här hemma. För mig finns det inte mycket som lyxar till min vardag som att komma upp på morgonen och mötas av dessa raringar - det kan räcka med nån kvist beroende av årstiden och tillgång.
Bilden har jag valt för att den är så "jag" - här är jag iof på väg till sonen då han fyllde år i våras men det har faktiskt hänt att jag tagit med mig en bukett i bilen annars också ;))

Roade mig lite igår kväll med att googla på "vardagslyx" - fick ca 102000 resultat av de mest skilda slag ;))

Det finns en www-sida (.se) med detta namn som levererar färdiga matkassar/menyer för barnfamiljer för att dessa ska slippa stressen av "vad-ska-vi-äta-ikväll??" efter jobb och hämtning vid skola/dagis - smart! Vi har nåt liknade här fast jag har inte provat - är ju varken småbarnsförälder längre eller så intresserad av att nån annan ska planera min och makens matvecka - men praktiskt för de som är totalt oinspirerade, det måste medges ;))

Sen finns det en rätt okej nätshop med garn med specialinriktning: alla former av broderier - hade faktiskt ingen aning, den skulle min lilla mor känt till - hon hade blivit stamkund direkt ;))

Därefter följer en hel rad med bloggar som har Vardagslyx som stående inlägg - orkade inte läsa här heller... mest om att shoppa dyra märkeskläder som en liten vardagslyx om jag förstod min snabbtitt rätt - och insåg att jag hamnat totalt fel :))

Sist på 1:a sidan (!!) finns det en recension av en bok som heter Vardagslyx - och kanske, kanske kan den vara nåt att hämta inspiration ur?? Näe, det behövs ju inte - nu kommer vi ju under dessa (trista?) vintermånader att få ta del av all er egna tankar och idéer om vad det är som sätter lite guldkant på en vanlig vardag - eller helg för den delen... det är ju inte fest och glamour så ofta vid denna tiden....
Om du lånar bilden/loggan ovan och länkar till detta inlägg så fixar jag listan med er som är med och länkar då också så klart till er ;))
Ser fram emot att få se och höra hur ni gör för att lyxa till er vardag!
Kram Allis
Åhh, inte strula nu....

10 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vardagslyx i form av blommor är underbart, det blir liksom aldrig fel!
Agneta kram

kattiiiiss sa...

Trevlig blogg du har!
Här kommer jag att kika in fler gånger.

Anonym sa...

Vardagslyx, jag hänger på. Ska se om jag klarar av att kopiera och länka...
Hulda

Solveig sa...

Godt nytt år til deg og tusen takk for alle fine kommentarer du har gitt meg i året som har gått. Vi følgst åt videre i 2011!.Vardagslyx - en skjønt ord. Blomster er også min favoritt;o))
Klem fra Solveig

Granne med Selma sa...

Kul att du hänger på! Har länkat till dig :-)

Britt sa...

Vardagslyx, det är ganska mycket...allt från små triviala saker till lite mer exclusivt.

Jag älskar att äta choklad.....varje dag...;-) Det är vardagslyx...

Kram britt

Bitte sa...

Hej goa Allis!

Tack för din fina nyårshälsning! :-)

Vad spännande det låter med måndagstema, jag tror att jag hänger på! Superbraigt initiativ av dig, tycker jag :-).

Här har det äntligen slutat snöa, det är knappt så man tror att det är sant. Jag förstår inte vart all den här snön ska försvinna till våren!

Många kramar
Beatrice

Unknown sa...

Håller med! KRAM

Lysande ögonblick! sa...

Hej kära Allis. Nu är jag äntligen hemkommen efter en fantastisk resa. Och blommor, det är sannerligen vardagslyx. :-)

En stor kram till dig!!!

Livskrafter sa...

Hey där:) vardagslyx för mig kan vara att få egentid med mig själv, njuta av en stilla frukost på balkongen trots att det är vinter, underbar musik, sjunga, måla, dansa, skriva poesi och lyrik, vistas i skogen, långa samtal med filosofiska vänner, doften av rosor, ja men alltså här kan jag hålla på hur länge som helst men så är jag ju en livsnjutare också...haha
Ha en fin dag och kram på dig
Emma