02 januari 2011


Hallelåja!

Idag var det svårt att välja bilder till inlägget... tror jag avvaktar med det en stund, är inte det minsta sugen på vintern längre och ändå är det så långt kvar av den samma...

Tog mig en rejäl slappardag igår och det känns nu - i ryggen ;)) Man ska inte (halv)ligga i över ett dygn har jag kommit på... Men jag är nog iaf lite piggare idag och ryggen lär jag väl lea upp under dagen då det får hända lite annat här hemma idag. Till att börja med så behöver lilla Tottisen en promenad, det blev bara snabbt ut på tomten och sen in igen igår. Sen behöver det röjas både här och där... Kan detta verkligen vara min sista lediga dag?? Vart tog den lediga veckan vägen??

Nu gillar jag ju inte nyårslöften men det kan ändå inte hjälpas att jag funderar lite och har planer inför det kommande året. Fast det blir mer åt "Iår ska jag försöka .... bli bättre på att, få gjort, vara lite mer... "osv.... Nån som känner igen sig?

För med åren har jag ju (tack och lov) lärt känna mig själv och insett att det inte är nån idé att avge nyårslöften (vilken knasig dag att sätta igång med förändringar!) det brukar ändå alltid skita sig på slappardagen efter ;))

Att skriva listor är ju iof min stora passion *ler* men jag vet precis hur det skulle bli: När jag gått igenom allt och radat upp det på pappret så är orken slut och jag inser att jag inte har en aning om i vilken ände jag skulle börja...
*Allis i ett nötskal*Nu ska jag prova ett nytt grepp!

Eftersom jag kommit på att jag har en ny hobby som också fungerar som en dagbok för mig så tänkte jag använda bloggen som ett slags dokument över mina små framsteg och förbättringar i stort och smått. Och för att få lite mer stuktur på bloggandet så funderar jag lite på att ha olika teman olika dagar... Men som sagt, här ska skyndas långsamt - inte försöka göra allt på en gång ...(igen).... och försöka att jämna ut det hela lite - är ju en "allt eller inget" person som dessutom är en livsnjutare av stora mått ;))

Vad tror ni? Kan det funka?

Nu tycker jag ju att det är så himla roligt och spännande med alla er som tittar in hos mig, kommenterar och delar med er av ert liv, som sagt en ny hobby och passion som jag tycker ger så mycket och som berikar mitt liv enormt! Därför skulle jag tycka det var fantastiskt om ni ville delta ännu lite mer.... Så under januari och februari tänkte jag ha ett litet måndagstema här hos mig: Vad tror ni om "Vardagslyx" ? Kan väl passa bra så här efter alla helger och genom att dela med sig av sina knep och trix för att sätta lite guldkant på tillvaron kan vi ju inspirera varandra. Jag är säkert på att det finns massor av idéer ute i vårt avlånga land!

Det kan ju vara allt ifrån hur man enkelt och billigt lyxar till nån vanlig middagsrätt till hur man ordnar sig en liten spakväll i sitt eget badrum med enkla medel.... ja jag är alldeles säker på att ni har hur mycket egna knep som helst!

Nu har jag varit ute på en långpromenad med bästa vännen i ett alldeles underbart väder och det var faktiskt inte så halt som jag var rädd för... Ett kort hann jag ta, sen var batteriet slut i kameran, men detta får ni hålla tillgodo med idag då det var betydligt mer folk i rörelse här i Hindås. De åkte skidor och skridskor på sjön, vandrade med stavar, hundar och barnvagnar, satt och grillade korv vid strandkanten - kul att se och lite sugen blev jag faktiskt på att damma av skridskorna, det är ju ett tag sen nu ;))

Dags att sätta igång medan den lilla lusten/orken håller i sig ;))

Fundera över vad eller hur du brukar piffa upp vardagen lite så ses vi imorgon igen!

Kram Allis

4 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Helt underbar och mysigt tänkt.Guldkant på tillvaron och lite charmigt vardags lyx tror jag att alla vill ha .Ha en fin dag .Varm kram Rita ♥

LisaMatilda sa...

Håller med dig - vart tog den lediga tiden vägen...??
Ser samtidigt fram emot det nya året, ljusare tider och nya planer. Och nu har jag fått ännu något att se fram emot - ditt måndagstema!
Kram

Viola sa...

VIlken trevlig läsning du bjöd på..här är en som aldrig avger löften, gör som alltid...börjar att äta sunt fr o m imorgon och städnojan slår alltid till när nyår är överstökat, nu är nästan hela julen utstädad, ha en skön kväll, kram

Jejje sa...

vilken kul grej.......något att fundera över


en grej jag och barnen gjorde när vi satt i bastun..-vi tog med oss isglass och låtsades att vi var utomlands:))kram