10 januari 2011

Bloggpaus, gnäll och Vardagslyx!

God måndagsmorgon alla godingar!
Kan det verkligen stämma att det är den 10:e januari redan??
Jaha... ytterligare ett bevis för att jag levt som en zombie sista veckorna och inte riktigt hängt med...
Det som började som en förkylning på julafton och drygt en vecka framåt (och som jag förgäves försökte ignorera) utvecklade sig sen till influensa med kraftig öroninflammation på toppen av det hela i början av förra veckan. All energi och goda föresatser inför det nya året har svävat bort i en feberdimma där jag dessutom inte hört nåt eftersom det slagit lock för det inflammerade örat.... Det blir långsamt bättre sen jag fått en dunderkur med penicillin, men för att vara jag så verkar det gå väldigt långsamt ändå.
Blir man trött eller blir man trött på att vara sjuk?? Och Herr Larsson ska vi inte tala om med hans hemska hosta...
Men i lördags eftermiddag fick han vackert klättra ut på verandataket och skotta iaf då all snön på västsidan rasade ner där på - alldeles för tungt med all den blötsnön och dessutom gick det inte att se ut genom trappfönstret!
Här har det töat och regnat sen i torsdags och det tar rejält på snön, men livsfarligt halt blir det ju - i skrivande stund är det 2,5 plusgrader och blåser och fram tills på onsdag verkar det fortsätta så...

Nu behöver jag all energi och ork jag kan uppbåda, en tuff arbetsvecka ligger framför mig då min tjänst drar igång på allvar efter helgerna, det är hur mycket som helst att göra med en full avdelning igen vilket innebär att många är nyanlända och alltså behöver massor av stöd hjälp så här i början för att komma igång och denna vecka startar även handledningen och personalmöten utöver all vanlig arbetstid så det blir till att köra på hårt redan från klockan 14 idag för att hinna med. Tottisen fick åka på lite semester hos söta dottern igår så att han slipper att vara så mycket ensam här hemma och istället kan busa med sina tjejkompisar - skönt!
Kan det vara ett litet vårtecken att min cyklamen har börjat sätta knoppar?

( Oj vad gnälligt detta inlägg blev... förlåt!)
Ett litet bidrag till veckans "Vardagslyx" får bilden ovan representera. Lyckades faktiskt en dag förra veckan göra en liten uppryckning (tror det var i tisdags kväll...), fixa lite extra god mat och till det en flaska gott vin. Nu jobbar jag ju iof helger ibland så då ses vi ju inte och kan ha helgmys som normala människor men vi försöker ändå alltid att hitta nån kväll i veckan då vi är hemma båda två, inte fastnar vid tv:n, datorn eller vad det kan vara utan bara umgås, äter gott och sitter länge och pratar om allt och inget - det är vardagslyx för mig!

Tack söta ni för era kommentarer och era tips om vardagslyx - det behövs verkligen och ger en liten energikick i sig ;))

Ha en riktigt fin måndag!

Kram Allis

7 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Inte gnälligt, det bara är som det är och att vara så förkyld är ju aldrig speciellt kul. Hoppas du frisknar i fort nu. Man blir lite efterjulentrött det blir man, det känns lite grått och tomt. ´Så då är det fint att kunna vardagslyxa lite som ni gör.
Agneta kram

kattiiiiss sa...

Krya på dig!
Hoppas att de sega förkylningsbaseluskerna flyr sin kos snart. Du får c-vitaminchocka dom!

Kram

Ett ögonblick sa...

Hej Allis!
Här är en till som varit i ide se´n nyår...förkylningen satte sina spår både med trötthet och total olust:(( har problem med ett öra som gett sig till känna igen och resulterade i ett besök på lasarettet igår. Ska på vidare undersökningar och röntgen...känns så där...
Skönt är i alla fall att ljuset börjat återvända och att det tar på snön. Precis som hos er har vi stora snöras från taken och vi har också en lutande skridskobana utanför huset fast något avhjälpt med saltning nu. I söndags var det krypläge mellan hus och pannrum.
Vardagslyx...ja det kan för mig vara en promenad med hundarna i skogen eller en kopp kaffe, så där mitt på dagen bara för att jag var sugen på det. För mig är det dom där små sakerna som är lyxen, som tyvärr många missar.

Krya på dig och var rädd om dig!!
kram lisamaja

barbrok sa...

Vad jobbigt du haft det med sjukeriet! Har haft samma men slapp öronen, alltid nåt. Du verkar i alla fall blivit bättre nu.
Ja du all denna snön, och sen lite plusgredar så allt blev en sörja som sen frös på o blev glansis! O nu snöar det för fullt igen. Vi skulle visst få 10 cm, är ju inte direkt vad vi behöver nu!
Kram
Barbro

Mejrams! sa...

Hoppas du har haft ditt ny vad gäller förkylningar och att du orkar jobba. Skickar dig en riktigt fortsätt-krya-på-dig-kram!/Merja

färgtrappan sa...

Hej du!
Hoppas ni har kurerat er nu och kan njuta av era mysiga små middagar närhelst det kan bli. Just middagar ihop försöker vi få till ett par dagar i veckan iaf och skålar varje gång gör vi (även om det är i vatten o mjölk), vi försöker alltid hitta något att skåla för. Dotterns förra pojkvän tyckte nog vi var lite underliga med allt skålande för både det ena o andra, men såna är vi!
Ha det gott

Mycket annat & lite betong sa...

Usch, så jobbigt med sjukdom och så all snö som måste skottas bort!

Hoppas du piggnar till så du orkar med jobbet!

Agneta