26 december 2010

Nu är glada julen slut, slut slut... *snörvel*
Hoppas ni inte tar illa upp men för mig är julen alltid slut idag... Då julen firas "hemma" är det supermysigt att hela december pynta, pyssla och förbereda denna högtid och det är under glöggkvällarna med vänner och/eller familjen som jag riktigt känner av julstämningen, eller adventsstämningen kanske är mer korrekt. Eller som när barnen bodde hemma och jag var uppe nästan hela natten till julaftonen och med sällskap av Tord från Gotland på radion gjorde de sista förberedelserna med klappar, skinka, dukning och verkligen njöt av stillheten och ron i det julpyntade huset. Då var det ju sällan som snön låg vit på taken, vilket (nästan) alla tjatade om att det inte blev nån julstämning när det var grönt och regnade ute... och visst kan det gnistrade vita hjälpa upp stämningen men för mig har det aldrig spelar nån större roll faktiskt utan det är gemenskapen med nära och kära, vetskapen om att alla mår bra som gjort att jag kunnat få den där speciella (jul)stämningen.

Nu hade jag ju tänkt ladda upp lite bilder från de jular som vi inte firat hemma men de bilderna ligger på en separat hårddisk som det helt plötsligt går så supersegt att ladda ifrån så det får bli en annan dag med bättre tid för snart är julledigheten över och det är dags för ett nytt dygnspass. Fotot ovan är från vår utflykt på julaftonen 2008 då vi tog oss upp på berget Monte Pedroso väster om Santiago för att njuta av solen och den otroliga utsikten över staden och dess omgivningar. (Åhh, vad jag längtar tillbaka!!)

Årets julaftonskväll blev mysig och fin hemma hos dottern med sambo som hade gjort så fint och lagat så god mat - om än i ett visst töcken eftersom förkylningen som jag kände av redan dan före dan behagade bryta ut i full blom under natten på jobbet... Och gårdagen här hemma med sonen och svärdottern var precis så lugn och fridfull som en juldag ska vara så även om det blev lite städning och matlagning så kändes det ändå bättre, men många pappersnäsdukar går det åt ;)) Så *snörvlet* är inte för att jag är så ledsen att julen är över utan för att näsan rinner oavbrutet... :D

Jaja, får försöka "överleva" tills imorgon eftermiddag, med hjälp av lite nässpray och ipren för sen ska jag vara ledig en hel vecka!! så då ska jag väl hinna vila upp mig, komma ikapp här hemma och kanske, kanske komma ut på nån liten utflykt...

God fortsättning ni fina!

Kram Allis

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det bästa är som du säger, att få umgås med de man tycker om. Och stackars dig som blev förkyld. Jag blev ju frsik som genom ett trollslag till julafton.
Krya på dig!
Hulda

Rummet för välbefinnande sa...

Ja, jag tycker också att tiden före jul är lite extra speciell så där. När sedan julafton varit så känner jag mig så nöjd och glad och börjar så smått se fram emot våren (smått intill galet eftersom vintern har lång tid kvar..... Men, jag älskar våren och då brukar tankarna på den värma min själ lite extra)
Krya på dig nu också önskar jag dig en fin vecka!
Kram Mia

Snäckskalsdalen. sa...

God fortsättning och vilken underbar bild! Wow, förstår att du längtar tillbaka!
Agneta kram

Jenny sa...

Hej Allis!
God fortsättning! Hoppas det är bättre med förkylningen nu!

Vilken vacker bild!

kraam Jenny

Mycket annat & lite betong sa...

God fortsättning!
Hos oss kom julen av sig lite. Men julafton firade vi hos min syster.
Skönt för dig att vara ledig, hoppas förkylningen går över.

Agneta