11 juni 2010

Vad det har regnat här i veckan! Det gör mig inte så mycket då det är skönt att greja och mysa inomhus också ibland, hoppas bara att det inte håller i sig för länge utan att solen snart tittar fram och värmer upp lite igen ;))

Annars måste jag säga att jag gillar blandat väder, varken för mycket regn och grått eller sol, hetta och torka. Det har blivit flera härliga promenader i veckan och det finns mycket vackert att se på i regnet för att inte tala om alla dofter som är något alldeles extra i en nytvättad natur.

Fast trädgårdsarbetet har fått vänta trots att det är hög tid att klippa gräsmattorna igen, särskilt mina som inte är så där golfbaneperfekta utan innehåller lite av varje och därmed rätt fort ser lite toviga ut ;))

Det är ingen överdådig blomning på mina nyplanterade löjtnantshjärtan men jag är lika glad ändå varje gång jag ser dem i trädgården. Har alltid tyckt så mycket om dessa små raringar och fattar inte varför jag väntat så länge med att skaffa mig några stycken... Jaja, bättre sent än aldrig heter det väl.

Och jag väntar med spänning på att min buskpion ska slå ut, hittills har det bara blivit en blomma varje säsong men iår kommer det så mycket nya skott runt om så jag skulle bli förvånad om det inte kommer fler knoppar om nåt år eller så. Min mamma köpte denna för säkert 20 år sen och när vi tömde och sålde mitt barndomshem för fyra år sen så snodde jag med mig några rariteter från hennes överdådiga trädgård, bl.a. denna då. De första åren förde den en tynande tillvaro men efter expertkontakt som rådde mig att bara låta den vara så är det nu andra året som den blommar och som ni förstår så är det ju att vi har ett lite speciellt förhållande ;))
Jag åker snart till stan och jobbar kvällspass men ni andra får ha en skön och avkopplande fredag!
Kram Allis

4 kommentarer:

Anonym sa...

visst är det behövligt med lite regn! Annars måste man vattna så förfärligt i trädgården!
Ser också fram emot att få se din buskpion! :D

Ha en fin lördag!
Kram pernilla

Viola sa...

Nog regna det här alltid och det har det gjort i flera dagar och vi har även storm här denna lördag så hela Bossgård består utav sönderblåsta grenar, tur man hann täcka poolen igår, hoppas du har en skön helg, kram

Anonym sa...

Vilken fin uteplats! Med stora stenar, jag älskar ju sten! Och så fint de små violerna gör sig mot stenarna! Där kan du njuta när det inte regnar och blåser, som nu.
Hulda

Helena, The Swenglish Home sa...

Vilken fin och högt belägen uteplats! Och syrenbilder kan jag liksom aldrig få nog av, särskilt inte som alla runt omkring här är överblommade sedan länge...

Tack för din rara hälsning hos mig!

Varma hälsningar, Helena, The Swenglish Home