01 september 2013

Semester och husbilshelg


Och så blev det september...

Första veckan denna månad har sedan länge varit inplanerad för semester och i fredags morse gjorde vi ett ryck, fick ordning i husbilen och rullade iväg till stan och våra jobb.


Och när arbetsdagen var slut på eftermiddagen var det skönt att direkt kunna starta semestern med att styra färden mot Varholmen och färjan ut till Öckerö.För några veckor sedan bestämde vi med bästa vännerna att åka ut denna helgen då vi alla hade möjlighet men vi brukar vänta in väderrapporterna, ibland in i det sista, med att bestämma vart vi ska åka.


Detta kanske låter lite knäppt men det är inte konstigare än att då vädret är ostadigt här på västkusten så kan det vara väldig skillnad bara några mil norr eller söderut och det är mysigast om man åtminstone slipper regn ;)
Hemma i Hindås har det regnat hela helgen säger de som vet...


Och ända tills idag på morgonen har vi klarat oss även om vi fick leta lite igår kväll för att kunna sitta ute och i lä för det blåste upp rejält under eftermiddagen. Och en kräftmiddag i god vänners sällskap måste liksom avnjutas utomhus.


Och utsikten från middagsbordet var det inget fel på!


Många upptäcksfärder har det blivit, hittade dessa cyklar ute vid en brygga och tyckte de var så söta på något vis.


Vi får hoppas att det är många fina dagar kvar än!
Även om man ibland får åka runt lite och leta efter dom ;)

Ha en go söndag alla!

Kram Allis

Ps. Till Norra Skärgården tar man sig lätt från Varholmen med avgiftsfri bilfärja ca 20 min från Göteborg centrum. Det finns flera ställplatser på öarna men Öckerö Hamn tycker vi är trevligast, dels som utgångspunkt med all service i närheten men även för att detta är en levande hamn med varvsverksamhet, fiskebåtar och en levande plats året om. Här är länken till Öckerö Hamn och här finns info om ställplatsen hos Allt om husvagn och camping.
Pps. Söndag eftermiddag/kväll och måndag morgon är nästan mest semesterkänsla tror jag... när man vet att man inte behöver fundera på vad som ska förberedas inför en ny arbetsvecka. Ännu har vi inte bestämt vart vi ska ta vägen senare idag efter skaldjursmiddagen med bror och svägerska ;)  Härligt va? Ds.

4 kommentarer:

samson sa...

Underbart att ta dagen som den kommer
så fina bilder
ha det fortsatt bra
maggan

Unknown sa...

Det är ju så sällan som man verkligen kan göra det så det gäller att passa på ;)
Ha det gott du med!
Kram

Freedomtravel sa...

Vilka fantastiskt fina bilder! Särskilt den understa! Låter som en mysig tur!

Unknown sa...

Visst blev bilderna bra!
Underbart mysig tur vi är ute på ;)