02 september 2013

Loggbok och det börjar klarna!


Du milde så slappt vi har det ;)

Förutom långpromenader och mat så är det semesterstiltje, precis som det ska vara (ibland) när man är ledig!
Styv kuling och regnskurar efter Mynta-promenaden passade oss bra igår då vi kom hit till Lerkil på Onsalahalvön några mil söder om Göteborg. En mysig kura-skymning-kväll med var sin bok och känslan av total avkoppling en söndagskväll är oslagbar...


Och det är väldigt rogivande att titta på de rytande vågorna mot klipporna, sjöfåglarnas kamp mot vindbyarna samtidigt som det smattrar på taket och rutorna till morgonkaffet och det blir några rader i Loggboken.
Lite höstkänsla....


Vi för nämligen Loggbok när vi är ute på våra turer med husbilen. Dels så har vi en förteckning på platser vi  varit för varje säsong och sen blir det en liten resumé per dag med vad vi gjort, varit och sett. Ofta blir det även ett vykort eller nån bild ur en broschyr som för illustrera platsen. 
Detta började vi med redan då vi hade den första husbilen för sju år sedan och det är så roligt att se tillbaka och bli påmind om de där små detaljerna som vi annars lätt glömmer. Även att se tillbaka på säsongen som gått är mysigt en vinterkväll och då kommer vi ofta på ställen som vi vill åka till men som vi av olika anledningar valt bort tidigare.
Om jag får riktigt gott om tid nån gång ska jag göra en sammanställning över besökta ställplatser som en egen sida här på bloggen så att det blir lite mer överskådligt. En vinterkväll kanske ;)


Tillsvidare så får ni följa länkarna i inläggen, här om Lerkil där man står antingen på det fina badets parkering eller längst ut i hamnen. Båda på grus och tillgång till badets (mull)toaletter. Kiosk och restaurang finns. Avgift 100:-/dygn under maj - augusti.

Nu verkar det klarna upp, frukosten och morgontoalett är avklarad och nu är det dags att dra vidare. Idag åker vi hem till Sture men först några stopp för shopping på vägen, Särö Trädgård ligger alldeles en bit härifrån så där måste jag ju in ;) 
Och kanske kan jag hitta ett par nya joggingskor på Freeport Outlet i Kungsbacka.... 

Ha en fin måndag!

Kram Allis

Inga kommentarer: