28 juli 2013

Nödvändigt!

I fredags eftermiddag var det så här fint hemma...


... ändå kändes det nödvändigt att packa ihop och åka iväg!
Miljöombyte vet vi av erfarenhet är bästa medicinen efter tuffa arbetsveckor, så då är det bäst att fixa till hemma, ladda kattmatskålarna, tömma kylen, ut med sopor, vattna och sen rulla iväg.
Vi hade en plan om att åka till Värmland men insåg snabbt att vi inte orkade ge oss iväg på nån långtur denna gång och som tur är finns det mycket fint på nära håll.


Orust har en särskild plats i mitt hjärta, många somrar har tillbringats här både på camping, i den stuga vi hade här då barnen växte upp och faktiskt som bofast under en kort period.
För mig är detta mitten av Bohuslän med det bästa av allt, precis där klipporna börjar bli karga men ändå med inslag av gröna vikar och sandstränder.


Efter en liten rundtur på ön, vi hittade inget bra ställe att stå på i Ellös dit vi åkte först, så hamnade vi i Henån där man kan stå vid vandrarhemmet. Gästhamnen har inga ställplatser men på grusplanen bredvid ur- och iläggningsrampen är det okej, kanske kan man låna toalett på vandrarhemmet men annars finns detta vid parkeringen vid affärerna.
Fricamp i fredags alltså och det mulnade på och blev åska och regn under natten och en bit in på morgonen.
Därför började vi lördagen med ett stopp i Göksäter mitt på ön. Ett mini-Ullared, varuhus med allt möjligt som man inte visste att man behövde ;) Första gången jag var där, ? 25 år sen, var det främst för de billiga tygerna vi åkte hit men med åren har det byggts ut och idag finns allt från kläder, hemtextil, verktyg, husgeråd, trädgårdsmöbler osv.

Sen for vi vidare förbi kohagar, kyrkor och blommande vägkanter medan det klarnade upp. Förbi Nösund som också är en pärla men jag hade siktet inställt på ett litet specialställe strax utanför Hälleviksstrand där vi campade ibland för många år sedan med utsikt över havet.
Det blev en mycket positiv överraskning att det just här numera finns en ställplats! Och inte vilken som helst heller - en av de bästa hittills som vi besökt.
Hällevik Yacht Club har här byggt en del av det stora projekt som deras Marina kommer att bli, otroligt väl anpassat till klipporna och gammal byggstil och med god kvalitet. 
180 :-/dygn med el, strandtomt, fräscha serviceinrättningar i lugn och ro men med närhet till samhället  och sköna bad känns riktigt prisvärt!
Solen värmde gott resten av dagen och efter långpromenaden blev det grillmiddag med utsikt och solnedgång.

Hit kommer vi tillbaka många gånger!

Ny energi är tankad och nu ska vi iväg och ta en klättertur ut på klipporna ;)

Må gott!

Kram Allis

1 kommentar:

Pondside sa...

It looks like you had a lovely summer weekend!