16 mars 2013

Vårvinterhelg!

Trevlig helg gott folk!


Förutom att pelargonsticklingarna växer så det knakar så kanske det är ett vårtecken att det inte längre finns några bortförklaringar eller undanflykter?
Fönstren är väldigt smutsiga!
;)Fast så länge denna bistra kylan håller i sig så är det inte mycket att göra åt fönstren...
Minus 10 nu på morgonen, det verkar bli en solig dag igen så det får vi väl ta vara på och njuta av!
Hela vintern har vi sagt att till påsk blir det en premiärtur med Bobilen och att endast många minus och snöstorm ska hindra oss från att komma iväg... nu börjar jag undra om vi kanske varit lite väl kaxiga...
Det är bara ett par veckor bort och än går det inte att ana någon förändring i väderprognosen...


Jaja, det får väl bli som det blir - så brukar det ju ändå vara ;)
Och idag är idag!
Mina paprika- och chilisticklingar av olika åldrar ska få nya, större krukor så de kan fortsätta att växa och drömma om sommaren de med!


Med tanke på vädret så är det ju lika bra att göra några nya fröklockor till småfåglarna!
Kokosfett har jag kvar, fågelfrö likaså...
Smälta fettet, röra i frön och vänta lite tills det börjat stelna...Några lerkrukor, snöre eller rep - fyll på och låt stelna...Klart!
Och så glada de små raringarna blir!
Som tack kvittrar de och sjunger hela dagarna ;)


Sen framåt eftermiddagen, när långpromenaden har avnjutits och solen har tagit sig runt huset så hoppas jag det blir en stund här på verandan i solen!

Ungefär så här kommer min lördag att se ut, Herr Larsson kommer strax att försvinna ner i källaren tillsammans med vännen BoHjalmar och imorgon ska ni få se vad han har ägnat vintern åt där nere ;)

Hur ser din dag ut?

Kram Allis

Ps. Fler vårtecken från hela landet hittar ni här. Ds.

7 kommentarer:

Charlotta sa...

Håller tummarna för att ni kommer iväg i påsk. Det har nog varit den längsta vinter någonsin på dessa breddgrader nu?

Men vi fortsätter att mata våra vänner fåglarna även om våren kommer. Det är de värda för de glädje de ger oss och det behöver de innan det finns nytt förråd i naturen för dem att hämta.

Ha en fortsatt fin helg.

Annica Östlund sa...

Hoppas du fick dig en kopp kaffe i solen. Vi har faktiskt haft riktigt härligt väder idag, runt nollgradigt och strålande solsken.
Tack för din fina kommentar om vårt hus. Fast med tanke på att vi verkar tänka rätt så lika (iaf när det kommer till badrum) så kanske det inte är så konstigt att du gillar det du ser =)
Ska bli kul att se resultatet.
Ha en fortsatt trevlig helg nu!
Kram Annica

Cat sa...

Tack för ditt besök och din kommentar. Hua, jag fick lite dåligt samvete när jag tittade in hos dig. Mina pelargoner står fortfarande kvar i vinter-idet, får nog lov att plocka fram dem i veckan.
Ha de gott. Cat

Anette sa...

Härligt att det växer och gror. Det hinner säkert bli vår till påsk - det måste det bli!!! /Anette

Lenas Trädgårdsrum sa...

Härligt med växtkraft :) Nu måste våren bara vara på G:) Härligt att hjälpa fåglarna med mat och att få njuta av fågelkvitter är ljuvligt!
Ha det gott!

Sirpa sa...

Hej! Det är så härligt att ser när allt växer! Hoppas den riktiga våren kommer snart!
Har en skön kväll!
Kram Sirpa♥

Freedomtravel sa...

Våren är fortfarande inte här... och vi väntar på att få rulla iväg med husbilen. Men vi har inga vinterdäck, så det får ju gärna töa först... Vi hoppas på att få se lite bilder som symboliserar vår, på ett eller annat sätt (lite svårt för vårkänslorna att infinna sig får man väl säga), så vi har en liten fotoutmaning på vår blogg. Det vore roligt om du, som tar så fina bilder, ville vara med!
http://www.freedomtravel.se/2013/03/fotoutmaning-varkanslor/