07 december 2012

När det inte blir som det var tänkt... blir det bra ändå!

Hej fredagskväll!

Ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig!

Vilken tur att det kan bli bra ändå!

Här är man nyss hemkommen från  en givande heldag tillsammans med kollegorna, en del i att ta fram en kvalitetssäkring för det arbete vi gör och de uppdrag vi har.

Inte nog med att gårdagen blev helkonstig....

Tror ni inte att människan försover sig?!?!

Alltså detta händer inte mig!

Senast igår gick det ut ett påminnelsemail om att "ta med kompendiet, kom väl förberedda och i god tid...." osv... Jajajaja!

Och ni vet ju vad som händer... det tar bara längre tid eftersom man virrar runt som en yr höna fast man vet att det bästa och effektivaste är att ta det lugnt, det blir som det blir, nu är det redan kört osv...

 Men även om dagen började galet så blev det ju ändå så bra, jag kom inte mycket för sent och det kändes inte som att jag sabbade hela planeringen! *puh*

Fast det tog ändå en bra stund av förmiddagen innan jag landat och kommit ikapp mig, gillar verkligen inte att störta upp ur sängen i vild panik, kasta på mig nåt som jag hittar på vägen samtidigt som jag kokar kaffe, borstar tänderna mellan klunkarna och kastar ut stackars Mynta och Sture och mentalt försöker få dom att kissa med telepati... att termometern visade på -17 gjorde ju inte morgonen bättre kan jag säga...


Gott att vara hemma kan jag säga, och skönt att slippa gå ut mer!!
Nu är här "bara" -10 grader men efter att ha småfrusit hela dagen (det tog en stund innan tårna tinade imorse efter väntandet på bussen) så bara njuter jag av värmen och ljusen här hemma!
Hur kul och trevligt vi ändå har på våra AW/sammankomster så är det ändå skönast hemma... lr hur?

Och min ljuslykta på verandan får välkomna Herr Larsson hem om en stund, när ens lediga dagar inte blir som de var tänkta får man roa sig bäst man kan! 


Sen vi blev själva, jag och Herr Larsson på Elmåsen, så har vi valt bort den stora frysboxen och klarar oss bra med bara det lilla frysskåpet.
Men då kan man heller inte göra islyktor när man vill ;)
Så nu när kylan slog till passade jag på.


 Det är så enkelt även om man får greja lite i olika steg, från dag till dag.
 Jag häller bara vatten i botten på en form, nu blev det i en plastbunke.Hade några ledsna basilikablad från en kruka som skulle slängas och i frysen fanns en paket med granatäpplekärnor att dekorera med - bara fantasin sätter stopp för vad man kan lägga i!
Sen ut med den på altanen över natten....


Dagen efter ser det ut så här.


Något som tyngd, fyll på med vatten runt om, dekorera mera och sen ut i kylan igen! 


Sen är det bara att spola vatten på formarna så de släpper, ut med den i kylan igen och tänd ett ljus på kvällen - superfint tycker jag!
Nån gång har jag gjort högre och smalare formar som passar till gravljusen och dekorerat med på kyrkogården, men då har vintern kommit senare än vad den verkar göra numera så då har det blivit lite blommor och grönt i isen.

Efter två märkliga och annorlunda dagar säger jag:

Godnatt!
Och ha en fin helg om vi inte hörs!

I morgon tar jag sovmorgon oavsett!

Kram Allis

1 kommentar:

Helena sa...

Usch det är så jobbigt att försova sig sitter ju i hela dagen...
Jag har oxå islyktor på G :)
KRAM från mig!