07 oktober 2012

Söndag med Blogg- och Dammfunderingar

Hej!

Ooops, dags att fodra runt nya altandörrarna va?!

 Här sitter jag på söndagsmorgonen och pillar med bloggen... Har skapat "sidor" på bloggen men får inte riktigt kläm på hur det funkar, borde man inte då kunna välja vilken sida man vill göra ett inlägg på?
Nu kommer jag ju bara hit till "Startsidan". Nån som vet och kan förklara hur det funkar?


Planen med de olika "Sidorna" på bloggen är att dela upp lite bland våra intressen och jag hoppas att detta ska fungera. Känns ju lite trist om jag ska vara tvungen att byta blogg efter alla dessa (4) år.... Eller så är det helt enkelt dags att röra på sig ;D
Vädret är kanske inte riktigt så bra som jag hoppades på utifrån prognoser, önskan var att det skulle torka upp lite tills idag men det har regnat i natt och kommer fortfarande nån skur då och då.
Men trädgårdsarbete får det bli idag ialla fall!


Jag har plockat in de känsliga Vattenhyacinterna från dammen, Herr Larsson har installerat en frostvakt i pumphuset och planen är att låta guldfiskarna vara kvar över vintern. Dammen har en djupdel där näckrosorna är på ca 1,2 meter så detta borde räcka och förra vintern höll pumpen öppet vatten där flödet är.
Frågan är nu, till experterna, vad behöver vi tänka på mer inför vintern när det gäller dammen?!

Nu ska jag slänga ut lite länkar här och var och hoppas på bra tips och svar!

Ha en go söndag!

Kram Allis

6 kommentarer:

Helena sa...

Hej hej!
Ja vi har täckt dammen med nät idag för att slippa främst alla eklöv som inte är nåt vidare bra för vattnet.Vi försöker oxå att fylla på med vatten in i det sista för att ha lite bättre djup för fiskarna.
KRAM från mig!

Snäckskalsdalen. sa...

Alltså, hade jag kunnat, hade jag hjälpt dig med bloggfrågorna, men jag är analfabet på området, tyvärr. Och jag fasar för att det ska börja krångla....
Men finns det inte en blogg som heter fix my blog el likn där man får kostnadsfri hjälp därför att tjejerna som driver bloggen tycker det är så kul!

Vilken stor och fin damm du har!

Agneta kram

Lenas Trädgårdsrum sa...

Vilken fin damm ..... Lycka till med "vinterförvaring":av dammen!
Ha en fin avslutning på helgen
Kram Lena

Unknown sa...

Tack för tipsen!
Alltid bra att höra med andra som redan provat ;)
Kram

Unknown sa...

Nu kommer jag iväg att jag har sett nån sådan blogg, får leta rätt på den - Tack!
Och tack för hälsningen, ha det gott!
Kram Allis

Unknown sa...

Kul med fina kommentarer om sånt som man skapat själv! Den är ju inte riktigt klar men det är väl med den som med resten av trädgården - klar blir med aldrig ;)
Ha det gott!
Kram Allis