09 oktober 2012

Brrr....

Hej!

Tidigt i morse när jag åkte till jobbet regnade det och var 10 grader och eftersom jag räknat med att få skjuts i en varm bil från dörr till dörr så var jag inte särskilt påpälsad.... men allt eftersom dagen körde ihop sig med bortfall i förkylningar bland personalen och mitt arbetspass förvandlades till ett dubbelpass så klarnade det upp och blev allt kallare och när det väl var dags för hemresa vid 22-tiden ikväll så var det flera frostgrader t.o.m. i stan!
Kallt var det vill jag lova i bara en tunn blus och sommarjackan ;)
Fasen jag skulle plockat in de sista luktärterna igår...


Tur att batterierna laddades i söndags då det först började lite tvekande med snabba moln på himlen efter en regnig natt....


...men det klarnade snabbt upp och blev en härlig dag i trädgården då massa höstsysslor blev avklarade.
Skönt!


Min dotter i Lilla Huset har flera äppleträd och vid besöket där förra veckan tog jag med mig några kassar hem. En del av dessa blev till pynt i trädgården som förhoppningsvis Koltrasten hittar och kan mumsa på. Ideérna hittar jag hos Carolines Trädgårdstankar där hon samlar på bloggares bästa Höstpynt. Massa fint finns där!


Här är en liten glimt av PiP-vägen, ett av sommarens projekt som är väldigt nära färdigt! Lamporna är installerade och lyser så välkomnande dessa höstkvällar. Det kommer ett inlägg snart om bara detta.


Nedgången åt andra sidan från den nya morgonsolaltanen är påbörjad med de gigantiska stenblocken men dessa får vi ta några åt gången så där dröjer det lite innan det är helt klart och man kan rulla runt hela huset/tomten.


Sture tar sig gärna en liten slurk ur dammen men som tur är låter han fiskarna vara i fred. Än så länge i alla fall, han har smalnat av rejält sen han flyttade in i våras. Då såg han mest ut som en svart, hårig fotboll men en sommarsäsong som utekatt har gjort underverk och han är nu både smalare och smidigare. Och det dunsar inte som ett bowlingklot när han hoppar ner från bänkar och bord ;)


Han ska vara med överallt, både inne och ute och är ett riktigt socialt och trevligt sällskap. Skönt var det att få tömt alla krukor, få in de ömtåliga växterna. (Tänk om alla mina pelargonior hade frusit ihjäl i natt....)


 Hoppas mina pumpor mognar bra, men har ni sett på Smulgubbarna! I slutet av augusti räddade jag några taniga plantor som, sen några år tillbaka, fört en tynande tillvaro på baksidan huset och oj vad glada de blev! De bara växte, blommade och växte så nu har jag plockat små goa gubbar i en vecka. Lite knäppt så här på hösten men fina är dom ;)


Och på den sena eftermiddag kom sen äntligen den efterlängtade kvällsolen till verandan! Det var bara att köra på och göra höstfint där med. Plocka undan och iordning, städa och göra höstfint.


Några sista buketter från trädgården fick följa med in och även om blommorna är lite skadade efter allt regnande så blev det väldigt vackert. Särskilt i skenet från alla levande ljus som är ett måste nu i höstmörkret när man ska göra kväll efter en lång arbetsdag.

Kul att du ville hänga med ända hit ner ;)
Idag blev det ett långt inlägg, men på bussen hem ikväll när jag kikade runt på en massa fina bloggar så blev jag så inspirerad att visa lite från trädgården här hemma i höstsolen.
Bra avkoppling efter en lång jobbdag!

Ha det nu fint!

Kram Allis

Ps. Jag fick flera bra tips om dammen inför vintern, både här och på Fb - Tack för det!
Och nu såg jag att det även tillkommit nya följare så då säger jag ju såklart Välkomna! till dom.Ds.

Inga kommentarer: