14 juli 2012

Sommarprojekt nr. 2

Vilken tur att man kan schemalägga inlägg i Blogger för jag vill ju så gärna visa vad som pågått under veckan där hemma på Elmåsen, även om jag inte är där just nu ;))


Efter förra helgens utflykt så var det kul att komma hem på söndagskvällen och sätta igång och greja igen! Det kom ju ett lass sten i fredags och dom ska ju inte bli stående där på gräsmattan... Bara att hugga i!

Med gemensamma krafter så var en bra bit uppgrävt en timma senare!
Nu undrar ni väl va i herrans namn har de stolliga människorna nu hittat på?! Det gör nämligen våra grannar - Undrar alltså ;)) Men det struntar vi fullständigt i för nu ska Elmåsen bli handikappanpassat!

Det är ju nämligen så här: Att dels så blir det många trappor när man bor på en kulle och dels så har vi vår finaste sonhustru som sitter i rullstol och som ni förstår så är detta ingen bra kombination... Vi vill ju att både hon och alla andra ska kunna komma när som helst! Sen finns det ju en massa andra fördelar och tillfällen också då det är bra att slippa trappor...

Så nu byggs här en "PiP-väg"! 
Uppkallad efter just sonhustrun och denna underbara positiva person hittar ni HÄR.

Var bara tvungen att slänga in lite bilder på mina vackra rosor också ;))
Här är det 'Mariatheresia' och ovanför här är det 'Baronesse' och överst nyplanterade 'Flammentanz' . Inlägg bara från trädgårdslanden kommer snart...

Sista 'Bowl of Beauty' för denna gången.

Medan jag fixade sen söndagsmiddag körde Herr Larsson på och kom så här långt innan knotten höll på att äta upp honom! Heja, heja!!

På tisdagen såg det ut så här...

Och på onsdagskvällen så här! Han är fantastisk min Herr Larsson, uppe med tuppen varje morgon för att åka och hämta ett lass grus innan jobbet och sen hem på kvällen och kånka granitblock, köra grus och planera - mitt uppdrag är att gräva bort gräset - Vem behöver gym när man har en trädgård?!!
Hoppas ni har en lika härlig lördag som jag!

Kram Allis

Ps. Jag har inte glömt vinsterna i min utlottning, de är på gång och ska postas i veckan som kommer ;) Ds.

5 kommentarer:

Lövkojan sa...

Oj vilket jobb, ser ut att vara i uppförslut också! Det kommer ju bli jättefint och som sagt mycket bättre än trappor såklart!

Ha det fint/Marie-Louise

Lenas Trädgårdsrum sa...

Spännande sommarprojekt .... blir säkert jättefint :) Underbara blomsterbilder du bjuder på! Ha det gott kram/Lena

Mycket annat & lite betong sa...

Han är fantastisk din Herr Larsson! Vilket jättejobb ni gör och så fint det blir!
Fina bilder från Bohuslän, så många vackra vita hus. Fina bilder också på dammen i kvällsbelysning! Det gör så mycket med lite lampor i trädgården.

Kram Agneta

LisaMatilda sa...

Tungt att släpa på grus och sten, men visst blir det bra!
Vackra rosor som växer hos dig!

Landbohaven sa...

Jeg kom bare lige forbi.
Gode billeder.
Hvor er roserne smukke.
Tak for kigget.
Ha´ en dejlig dag.