05 juli 2012

Nattliv!


Klockan är nästan midnatt och jag kom hem från jobbet för en stund sen. Sitter och lyssnar på grannar nere på gatan som firar någon som fyller år (antar jag för det är ett himla sjungande om att "nån må leva väldigt länge ;))

Så roligt att flera gillade och kommenterade min bild från dammen, jag blev riktigt inspirerad!
Vi har hållt på länge för att göra Elmåsen till den oas som vi från början tänkte oss och denna sommar börjar vi närma oss den slutliga bild som vi levt med länge nu.
Det är verkligen jätteroligt att få dela med sig av allt via bloggen och att få alla dessa uppmuntrande och fina kommentarer - Stort Tack! för det!

Nu får ni hänga med igen!

Här på verandan sitter vi alltid och varvar ner en stund efter jobbet.

Mitt i ett villaområde men eftersom Elmåsen ligger uppe på en kulle så har vi ändå lite "avstånd" - passar oss bra och mig i synnerhet som gillar utsikter ;))


Nattdamm... En damm har alltid funnits långt upp på min önskelista och även om det har tagit tid att "komma till rätta med varann" så håller det på och ordnar upp sig. Porlandet från vattenfallet är något jag längtar hem till och kopplar av till!

Som ni ser så märker vi inte så mycket av grannarna här uppe på denna nivån ;))

På baksidan, där vi precis byggt vår "morgonaltan", har vi placerat ut lite mysbelysning - det ser så fint ut inifrån allrummet på kvällen!

Förutom de små marklamporna så köpte jag denna fina slinga från Odla och de små fjärilarna gör sig så bra bland alpklematis, kaprifol och schersmin.

Kvällsbild på "morgonaltanen" med nya utegruppen - lite foder ska upp runt dörren, dynor ska inhandlas och lite annat "piff" kommer att komma i dagarna. Men det blev så bra!
(Och för er som undrar över plåten på väggen längre bort så ska det in ett fönster där - i "Rosa Gästrummet" ;))

Jag får väl ta med en bild om hur det är att använda "morgonaltanen" vid rätt tidpunkt också när jag ändå är igång. Här satt jag i förmiddags och gottade mig med morgonkaffet innan det blev dags att ta den dagliga rundan i trädgården med såpvatten, sekatör och snigelmedel i högsta hugg, sen in ut med Mynta och sen in och göra mig iordning för att åka till stan och köra ett kvällspass - till ;))
Nu är det sommar om nån skulle missat det! ;D

Godnatt, sov gott och dröm sött!

Kram Allis
Ps. Tack Hillevissan för din rara kommentar och länken hos dig! Ds.

6 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Såg förra inlägget fort en gång när vi hade gäster här och jag blev helt förtjust och nu får vi se mera, helt magiskt! Och jag föll dessutom för ljusslingan, den passar ju så bra in. Jag hade också suttit där jämt och njutit! Underbart.
Agneta kram

Mejrams! sa...

Hej Allis!
Tack för titten hos mig! Så fint du har det i kvällsmörket vid din damm, förstår att du njuter. Visst är det härligt med vatten, det ger så mycket liv till trädgården. Ha en riktigt fin sommar!/Kram Merja

Fröken Tindra sa...

Vad fint ni ser ut att bo där på lilla höjden. Roligt att ni börjar att få uppfyllt era drömmar om tomten, huset och annat.
Ha en fin helg!
Kram!

carinaon sa...

Så fint du har det! Det verkar så trevligt med en damm, men ganska mycket jobb att anlägga en antar jag. Ni har verkligen fin utsikt.
Kram Carina

Lenas Trädgårdsrum sa...

Hej Allis! Vilken underbar utsikt ni har. Vackra bilder och så mysigt med en damm. Tack för kommentarer på min blogg! Ha det gott! Kram Lena

LisaMatilda sa...

Skönt att ha en plats att varva ner på, efter ett stressigt pass...
Kul att få kika runt lite hos dig!