06 november 2011

Teknikens under,Pippi och i-landsproblem!

God natt!


Är nyss hemkommen från en låång helg på jobbet, men den har varit bra!

Har fått gjort massor och hunnit prata ostört, länge, med flera av de klienter som annars håller sig mest för sig själva.


Tack för att ni ville dela med er av era tankar om vad man ska/kan göra och inte, till saken hör att jag vet ju så väl vad och hur min kära mor och far hade resonerat om saken - vad andra tycker och tänker bryr vi oss inte om!

Äpplet och päronträdet? :D

Men det känns ändå så bra att ventilera lite - och jag blev allt lite paff över påhoppet...


Det blir inga bilder ikväll/natt till detta inlägg... dels beror det på att jag har det så snurrigt med datorerna här hemma:

Skärmen på min ärvda laptop har lagt av så nu hoppar jag runt mellan den stationära, Herr Larssons bärbara jobbdator och min gamla, lilla "Lapflisa" (som jag välte ut ett glas vin över när hon bara var ett par månader gammal, är så förtvivlat seeg...)

Iaf, ibland hamnar det bilder här och ibland där... och på den ena datorn funkar det att publicera ett inlägg - på en annan går det inte...

Och ni fattar ju själva -

"Det blir ingen ordning på allting - man hittar ju inte varenda dugg", som Pippi hade sagt :D


Jag har inte lust att lägga en massa pengar just nu på en ny dator, har bestämt mig för att vänta lite... men då blir det som det blir också ;)


Nu till det som jag egentligen skulle komma fram till och som är en fråga till er luttrade bloggare med Blogspot:

Kan ni lägga in bilder i efterhand, flytta runt dem i inlägget efter behag - där de passar?

Alltså allmänt fixa och trixa?!


Min söta kollega sa idag till mig: "Jaha, har du valt Blogspot!! Ja då kan du inte göra så mycket mer än att byta!" Men det vill jag ju inte!!


Om någon av er kan tänka sig att förbarma sig över en förvirrad tant och förklara detta, begripligt, så är jag (som alltid) dig evigt tacksam!

Hur gör ni?


Kram Allis

7 kommentarer:

Elzie sa...

Ja, jag är inte rätt person att tala om för dig hur du ska göra med dina bilder. Har krånglat jag också men nu med den nya rutan tycker i alla fall JAG att det går lättare. Jag gör så att jag lägger in bildern alltefter jag skriver. Då funkar det för mig. Annars det där med att flytta bilder och dona har jag aldrig klarat av för dom brukar i regel försvinna istället!!
Hoppas du får en bättre beskrivning av någon annan, haha.
Ha en riktigt fin dag.
Kram Elzie

LisaMatilda sa...

Har nog aldrig provat att lägga in bilder i efterhand, bara text. Men det borde gå... Klicka på den lilla pennan under inlägget så får du fram den vanliga rutan!
Flyttar bilder gör jag med klipp ut/klistra in-knapparna! Vet inte om det är rätt, men det brukar funka...

Bitte sa...

Tack för din fina kommentar hos mig! :-)

Jag har haft lite problem med att flytta bilder, ibland är det som att de inte vill dit jag vill ;-). Det brukar gå till slut, bara man inte ger sig. Däremot tycker jag att den nya mallen jag använder mig av nu har gjort allt lite krångligare på något sätt!

Jag läste ditt förra inlägg om fotografering på kyrkogårdar och inte. Jag tror helt enkelt (om jag nu fattade det rätt att det var en äldre dam) att det är något som lever kvar sedan tidigare, det kanske upplevdes som opassande på något sätt att fotografera på kyrkogårdar förr i världen? Jag kan tänka mig att det är något som min mamma skulle tycka ;-). Enligt henne får man inte heller ta in ljung i huset, då drar man till sig döden! Ja, du hör ju... :-). Själv har jag inget problem med varken det ena eller andra.

Ditt hjärta var så otroligt fint, vad kreativ du är :-). Nätet UTANPÅ mossan var en vacker och oväntad detalj!

Hoppas du får en fin vecka!

Många kramar
Bitte

Viola sa...

Hallå där, det skulle bli en uppsats om jag skriver om detta men vill du ha hjälp så är det lättare att slå mig en signal, du finner mitt mobilnummer på bloggen i högerspalten om butiken...hoppas verkligen att du tar dig hit i helgen, kramar

Anonym sa...

Hej Allis!
Jag kommer i och för sig in alldeles för sent, men har just suttit och läst ifatt. Jag fotograferar alltid min pappas grav när jag har varit där. Eftersom min mamma har lite jobbigt med att gå så blir hon glad över att se hur där ser ut, och det är det enda som betyder något! Strunt i vad andra säger.
Kram
Marie Thorstensson, Osby

Möllebacken sa...

Jag har inga problem med Blogspot, snarare tvärt om. Bytte dit då jag hade blogger tidigare.
Jag kan gå in och byta ut bilder i efterhand. Om bilderna hamnar fel så höger klickar jag på den bilden jag vill flytta så att den markeras, kopierar, sätter markören där jag vill att bilden ska vara och klistrar in. Nu är bilderna på 2 ställen och markerar,raderar den tidigare bilden.
Uppdatera din blogg så blir funktionerna mycket lättare.
Vackert hjärta du har gjort.
Kram Pella

Hildas hem - Sofia sa...

Så roligt att du delade mig dig så generöst av vem du är hos mig. Vilket intressant jobb du verkar ha. Det är alltid så roligt att läsa om mina läsare. Tack för det!

Jag har Blogspot och tycker att det fungerar utmärkt - du kan redigera allt i efterhand, så att lägga in bilder är inga problem.

Jag önskar dig en fin söndag!
Kram Sofia