13 oktober 2011

Torsdag och Drömböcker!

Hej sötnosar!
Som jag nämnde igår så har jag en uppsjö av böcker av alla de slag... Ända sedan jag lärde mig läsa en gång för länge, länge sedan har jag varit tokig i böcker. Inte bara att läsa dem utan även böcker som jag kan bläddra i, titta på vackra foton och drömma mig bort en stund....


Här är en av dem som har följt med mig rätt länge nu och som jag plockar fram ibland och bara njuter av och drömmer mig bort med. Jag ska inte fördjupa mig i vem Tasha Tudor var, ni som vill kan läsa mer här, men förutom att hon är en av Amerikas mest älskade illustratörer och barnboksförfattare så var (och är) hon en otroligt inspirerande personlighet som visste vad hon ville med sitt liv och hur hon ville leva det och såna människor har alltid fascinerat och inspirerat mig.


Nu får ni ursäkta att bilderna är som de är, fotade av mig direkt ur boken... men trots detta så hoppas jag att ni känner den känslan som alltid möter mig då jag tittar och läser om dem.Tasha älskade det gamla och levde verkligen därefter, så nära självhushållande som det bara går i våra dagar. Hon fick sin son att bygga henne ett hus som är en exakt kopia av ett "farmhouse" i New Hampshire från 1740-talet, allt handgjort på samma sätt som då.Titta bara, är det inte ljuvligt?!

Texten är en enda lång berättelse om hur hon levde sitt liv där på kullen i Vermounth, med sina djur, sin trädgård och sina vänner som hon gärna bjöd in för att visa sin otroliga blomprakt och för att bjuda på godsaker tillagade av det som hon skördat och det som hennes djur gav henne i form av ägg, getmölk m.m.Texten är dekorerad med hennes egna vackra illustrationer.Underbart härligt med människor som lever sin dröm!Såna här böcker älskar jag att drömma mig bort med, perfekta att ta fram när jag ändå ligger här nerbäddad. (Och ända sen jag var liten har jag nog alltid haft en dröm om att leva på samma sätt som Tasha - i symbios med naturen...)


Det måste ju vara lika viktigt med drömmar och vackra bilder som med honung, vitlök, apelsiner m.m. när man ska kurera sig, eller hur?Ha nu en härlig torsdag och om du har andra såna här drömböcker så får du gärna tipsa mig!Kram Allis


8 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en riktig blomsterdrottning och levnadskonstnär, vilka bilder och drömma sig bort till. Såna här böcker är ju så roligt och titta i.
Krya på dig
Varm kram
AnnaMaria

Gunilla sa...

Vilken fantastisk bok den kan man ju drömma sig bort i.
Jag får nog söka efter den.

Hoppas att du kryar på dig snabbt .

Hösten är ju en fantastiskt fin årstid bara det inte blåser som idag men solen skiner.

Ha det gott
Gunilla

Snäckskalsdalen. sa...

Tasha Tudor är en kvinna som jag också beundrar enormt mycket och jag har också böckerna och bläddrar i dom med jämna mellanrum - en verkligt fantastisk kvinna!
Och böcker, jaa, vad vore livet utan böcker, här dignar det också av böcker överallt.
Agneta kram

Elzie sa...

Håller fullkomligt med dig. Jag inte bara gillar att läsa böcker. Jag vill kunna hålla i dom, känna att dom är mina, så därför är inte låneböcker sådär populära för min del, vilket kan bli rätt kostsamt, haha.
Ja, den boken har jag på engelska och den är helt ljuvlig. Vet inte hur många gånger jag läst den nu, men åtskilliga är det.
Hoppas, hoppas det ska funka med våra kommentarer nu då och att du har en fin dag.
Kram Elzie

Miruschka sa...

Hej! Vad kul att du hittat till min blogg och vill vara med i min utlottning!
Vilken härlig bok du skriver om, så himla fina bilder!
Ha det gott//Marie

Lisa sa...

Hej du goa.. Tack för dina så varma och fina ord hos mig. De värmde verkligen igår och det är så sant allt du skriver. Igår var en tuff dag andra kan man skratta åt alla fina minnen men huvudsaken är ju att man kan känna tacksamhet att haft så underbara föräldrar. Men jösses en sån underbar kvinna, vilken bok, vilka bilder. Ska se efter den på biblan, blev så nyfiken. Önskar dig en underbar helg...

Kramar Lisa

Stina sa...

Vilken härlig bok med så fina bilder i.
Stina

LisaMatilda sa...

Har hört talas om denna underbara gamla dam och böckerna om henne. Men tyvärr aldrig bläddrat i dem... Fint att få en titt här hos dig!

Ha en skön helg!