03 oktober 2011

Carpe Diem

Hej alla!Ny vecka och ny månad!


Ingen har väl missat att det är den "Rosa" månaden med massor av olika sätt att uppmärksamma kampen mot bröstcancer? I det ljumma höstvädret som vi har så blommar en del av mina rosor nästan mer än vad de gjorde i somras... Så då tycker jag att bilden ovan får vara min lilla, rosa påminnelse om denna betydelsefulla kampanj!Det har varit, minst sagt, full fart denna veckan också eftersom den bestod av flera dagars kurs med mina kollegor.

Återfallsprevention - en hel del fakta kring detta men även verktyg att använda för att hjälpa klienterna att väcka, våga ta steget och bibehålla motivationen till sin drogfrihet. En helt underbar föreläsare gjorde dagarna både intressanta och roliga - och det viktigaste av allt, fick oss deltagare att känna lust och självförtroende att arbeta med detta ihop med klienterna!I fredags hade jag veckans enda lediga dag och i det underbara vädret så fanns det inte en chans att slösa bort den på städning eller nåt annat trist här hemma så jag gjorde iordning picknik, packade in mig och Mynta i bilen, en nyutslagen "Stanwell" fick också följa med... Hämtade dotter och hennes hundar och begav oss till ett närbeläget utflyktsmål: Hyltenäs Kulle


Högt uppe på en "kulle", på en halvö som skjuter ut i Östra Öresjön byggde en rik köpman från Göteborg ett enormt jaktslott vid tiden för 1:a världskriget, slottet brann ned bara några år senare men sedan några årtionden tillbaka har platsen röjts upp och är ett välbesökt utflyktsmål för folk från när och fjärran - Väldigt vacker natur och utsikten över sjöarna är helt magisk!

Inne i den lilla söta paviljongen kan man på ett antal tavlor följa slottsherrens liv, byggande av slottet och livet runt omkring detta. Bra ordnat med parkeringar, toaletter och många bord för fika och även ett antal grillplatser.

Dimman lättade och det klarnade upp alldeles lagom tills vi kom dit och småsugna som vi var packade vi upp vår picknik först, innan vi utforskade omgivningarna och tog oss en skogspromenad.

Pannkakstårta är bästa utflyktsmaten!!

Varm oboy däremot var kanske inte det mest passande eftersom temperaturen steg i takt med att solen kom fram och det blev en varm sommardag :DMätta och belåtna kunde vi sedan vandra runt och njuta av vyerna åt tre väderstreck ihop med våra (galna) hundar ;))Bättre plats för fika en solig höst/sommardag får man leta efter - och trots att det var i slutet av september så kom det husbilar, motorcyklar i en strid ström uppför den smala slingrande vågen hit upp till toppen.

Nere, utmed strandkanten runt hela halvön går en vacker stig och hundarna var ju liite badsugna efter den gassande solen uppe på kullen så det passade oss bra att avsluta med denna promenad.

Efter att ha lämnat av dottern där hemma så började dagen att ta slut och det var dags att åka hemåt igen. Var bara tvungen att stanna på det här stället och föreviga solnedgången och njuta en liten stund till av det vackra landskapet.


Sverige är fantastiskt!


Vad kan passa bättre än "Carpe Diem" efter en sån här dag?!Ledig måndag idag och även om det fortfarande är ganska ljummet väder så är det mulet och småregnar här, så idag kan jag med gott samvete ägna mig åt städning och annat som behöver göras efter att ha arbetat långhelg ;))Kanske kommer det idag en gäst hit till Elmåsens B&B så jag får nog börja med att titta till gästrummen och se så att där är fräscht.Önskar er en alldeles underbar måndag!Kram Allis


4 kommentarer:

Ett ögonblick sa...

Hej Allis!
Vilken härlig dag! ni fick Du, dottern och vovvarna. Jag beundrar dig som skippade städningen och istället stack iväg. En tankeväckare till mig;) som har lyckats ruta in livet alldeles för mycket just nu...eller kanske mår jag bäst av att ha det så, för jag mår ju förhållandevis bra:)
I helgen sparkade jag i foten i en pall och gjorde illa lilltån ganska illa, så jag linkar ännu värre idag. Snart ska jag skjutsa dottern in till Borås...men först ska jag jobba lite.

ha det gott!
kram Lisa

färgtrappan sa...

En sådan härlig dag ni fick!
Där har jag aldrig varit, tack för tipset :)

jodå, den rosa månaden har jag koll på, min mamma hade den hemska sjukdomen som tog henne från oss så tidigt i livet. Därför är man väl lite mer uppmärksam på denna kampanj, även om jag tycker att sådant där blir lite för mycket kommersiellt jippo ibland.

Kul att ni får gäster till ert nya B&B :)

Ha en go höstvecka! /maja

PiP sa...

Hej underbara du!
Härligt, som sagt man måste "fånga dagen", tur jag har tatuerat in det...då kan man inte glömma;)
Ja du, rosa månaden är INTE glömd som du såg på min blogg!
Ja hur jobbar du denna veckan?! Sen alla är på om det blir Alingsås i helgen!
Puss & kram

Skogslyckan sa...

Låter som en underbar dag. Hyltenäs kulle har jag vart på flera gånger. Framförallt när barnen var små. Ja man fick passa på i det underbara vädret. Här är mulet idag men härlig temperatur. Har gått en morgonpromenad. Men nu skall jag sätta fart igen. Ha en fin dag!
Kram Pia