29 oktober 2011

Äntligen....

...hemma och ledig!


Vilken vecka! Jobb, jobb, jobb.... jaja, jag ska inte gå in på detaljerna men det är inte många stunder som jag har varit hemma det sista - tur att jobbet är så kul ändå!


Jag lyckades i alla fall få till en liten pumpa i torsdags, visst blev han söt?

I flera år nu så har jag gjort en lykta åt min bästa vän på hennes födelsedag och ställt på hennes trapp så det kunde jag ju bara inte hoppa över!

Grattis igen Susanne!

Jag och Mynta tog en promenad innan det var dags att åka och jobba och satte den på plats och sen var hennes man så söt och tände den lagom tills hon kom hem på kvällen.

Egentligen lite i minsta laget men så är det när man ska forla hem saker på bussen och de hade bara denna storleken eller gigantiska som jag knappt orkade marklyfta...



Lite pumpafrön ligger på tork i köksfönstret som en liten påminnelse om att det en gång kommer en ny vår och det blir dags att sätta igång odlandet igen ;))

Jag har också tagit mig tid att vårda den fina buketten som jag fick av älsklingssonen och Pip förra lördagen (hjälp, är det redan en vecka sen!?) så den står lika fin ikväll som när jag fick den - Tack!

Nu fattar jag inte riktigt vart kortet från i måndags tog vägen och jag orkar inte börja om med inlägget... men min lediga dag spenderade jag ihop men älsklingsdottern i Borås och sen med fika och hundpromenad i Björketorp. Gott att få lite tid tillsammans med sina "barn" :D

Nu borde vara urtrött efter 14 timmar på jobbet men jag har nog övergått i övertrötthetsfasen så jag tror att jag passar på att uppdatera mig hos er andra en stund - alltid lika kul det med!

Önskar er alla en fortsatt fin helg!


Kram Allis

Ps. Glöm inte att ställa tillbaka klockan en timma Ds.

9 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jäspalt också, jag slängde mina frön. Skulle ju såklart gjort som du och sparat! Så gulligt och ge väninnan en pumpa, roligt och komma hem och se den lysa.
Ha en fin söndag
Kramar
AnnaMaria

Elzie sa...

Vilken fin pumpa du skurit till. Jag var så lat, den enda gång jag haft en "äkta" pumpa så jag beställde den i blomsterhandlen, haha. Numera har jag en i lergods och den är lika fin år efter år!!

Jättefin bukett du fått. Underbara färger på blommorna måste jag säga.

Hoppas du får en lite lugnare jobbevecka den som kommer. Ha det så gott.
Kram Elzie

färgtrappan sa...

Hej Allis :)
Vilken härlig bild på Mynta, där hon ser ut att sitta i "givakt" och minsann lova att inte röra den fina lyktan ;) Härliga vovvar!

Hoppas du får en lugnare vecka, det verkar vara ett intensivt arbete du har. Bra att du tycker det är så kul, men var rädd om dig.

Ha det gott
/maja

Ett ögonblick sa...

Hej Allis!:)
Ja det verkar som om Du haft en riktig jobbvecka, skönt att Du tycker det är så kul.
Nu börjar höstlovet så halva familjen kommer att vara hemma en vecka:) Yngsta dottern och jag ska göra precis som du och din dotter, åka till Borås och kika i affärer och fika får det nog också bli. Har lovat en tur till Kinna och Skroten också med andra dottern...så jag har lite kul framför mig i veckan.
Känner att John Blund börjar komma nu, så jag säger Godnatt!
Var rädd om Dig!
kram Lisa

PS. Vilken jättesöt pumpalykta du har gjort och vilken fin present!

Jejje sa...

tack för kloka ord hos mig:)Min dotter skulle heta Alice ,efter min mormor.Men det blev Ninni Alice istället......
Fina bilder på pumpan & blommorna.Du verkar ha haft härliga dagar.Tur att du trivs på jobbet.Kramar från norr

Skogslyckan sa...

Tack Allis för din vämande kommentar om min dukning, det sporrar mig verkligen att fortsätta. Glömde skriva eftersom du gillade blomsterarrangemanget. Att jag i mitten på prydnadskålen satt fast en liten smal bit blöt oasis som jag satte fast med en nål, och sen stack rosen däri.
Kram Pia

Snäckskalsdalen. sa...

Så fin den var din pumpa! Jag har bara en grön och den är inte ens urgröpt.
Vilka vackra gerberor, underbara färger!
Agneta kram

Snäckskalsdalen. sa...

Nu ser jag, inte bara gerberor, chrysanthemum också! Eller hur?!

Bitte sa...

Tack för din fina kommentar hos mig, skönt att det är fler som har haft barn med vild fantasi ;-). Vampyrfasen gick som tur var över på en natt, däremot höll dinosauriefasen i sig under några månader. Som tur är var den dåvarande 1 1/2-åringen en snäll växtätande dinosaurie och alltså ingen t-rex eller liknande :-).

Vilken underbar höstbukett du fick, vad roligt att den har stått så länge! Men man måste nog pyssla om blommorna lite om de ska hålla sig fina, precis som du gjorde :-).

Vad gullig du är som gör en pumpalykta till din vän varje år! Jag kan tro att hon blir glad över att komma hem från jobbet och se en sån fin lysande höstlykta utanför ytterdörren. Vilket välkomnande! :-)

Ha en fortsatt fin vecka!

Många kramar
Bitte