25 juli 2011

MåndagsHej!

Hej ni fina!


Det har varit en bra, ledig helg. Litegrann har blivit gjort här hemma även om jag varit ganska trött efter min tuffaste (?) arbetsvecka någonsin och vädret har ju inte precis varit på topp heller.


Sonen med flickvän kom på middag och myskväll igår, äntligen! Av orsaker som jag tidigare nämnt så har det varit besvärligt för LillaPip att ta sig upp för alla våra trappor - vi bor ju inte så rullstolsvänligt precis, men det ska det snart bli ändring på!


Såå gott att ha dem här och laga god mat till dem, det blev för kallt att sitta ute framåt kvällen så vi flyttade in och tände en brasa och massa ljus...
Dessutom fick vi alla oväntat besök då min bästa väns dotter med pojkvän dök upp under sin promenad. Jessica har gått i samma klass som sonen i många år, de delade lägenhet ett tag och jag och hon jobbade ihop för några år sedan så vi har ju lite att prata om ;)) Kul! Vi bor så nära varandra men det blir så sällan av att vi ses, mer än i byns ICA butik där hon arbetar.

En granne längre upp på gatan hade sin årliga sommarfest i lördags, bilderna är från det enorma fyrverkeriet vid midnatt. (Tur att varken Mynta eller Disney är skotträdda!! men det bor ju fler djur runt omkring, både i hus och skogen...)
Dessa fester är roliga till och med då man inte är närvarande, förra året kom desserten med polisescort och i år med Hemglassbil. Musikquizen kunde vi följa ute på verandan och en dj som bara spelade gamla godingar gjorde vår lördagskväll lite annorlunda ;))


I vårt lilla villakvarter är det alltid (!!) knäpptyst varje kväll efter 22-tiden, vardag som helgdag så jag tycker det är helt okej att det nån gång ibland ändå händer nåt och att människor har trevlig är väl, just trevligt?!


Men det är klart att några grannar ändå ska klaga!!?? Herregud, vad har folk för problem?! Det är ju ändå en sansad tillställning med glada gäster och dessutom, som sagt en gång per år....
Har dessa personer inget liv eller är de bara avundsjuka över att inte själva bli bjudna på så skojiga tillställningar?


Sen måste jag ju ändå säga att attentaten i Norge har legat som en tung sorgefilt över de senaste dagarna. Till slut fick "barnen" tag i sina vänner i Oslo och kunde andas ut över att dessa var okej men vi har pratat om och tänkt på alla de som drabbats - bilderna från olycksplatserna har jag inte klarat att se, har läst några reportage och bloggar av och om de unga som klarade sig och det är fasansfulla ord och berättelser som för alltid kommer att följa oss....

Nu ska jag och Mynta ut på långpromenad i regnet!

Var rädda om er!


Kram Allis


4 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Ni har det festligt där i din by, den vackra byn öster om storstan! Fast det smäller och alla djur och alla människor uppskattar det inte och jag tycker man smäller av så mycket pengar som kunde vara till nytta, nu var jag kanske tråkig, men.....
Hoppas denna veckan blir mindre arbetskrävande och hoppas att det blir lättare för lillaPip att komma in till er snart!
Agneta kram

Lisa sa...

Visst måste man få liva upp lite ibland eller hur. Även om jag inte älskar fyrverkerier lika mycket sen vi fick en smällrädd hund. Bor i badkaret så fort det mullrar till lite. Härligt för lillapip att komma fram lättare sen. Härliga bilder och du det finns alltid surisar överallt, hahaa. Ha de så gott...

Kram Lisa

Viola sa...

Alltid finns det människor som bara ska gnälla och göra livet surt för andra, härliga bilder, kram...

Bitte sa...

Hej goa Allis!

Vilka fantastiska fyrverkerier ni har hos er! :-) Jag tycker också att det är helt OK om grannarna har fest och roar sig någon gång då och då. Man blir själv glad av att höra att andra har roligt :-).

Vilka härliga bilder från bröllopet, kan det bli mer romantiskt än ett utomhusbröllop mitt i vår vackra sommar? Så vacker din dotter var, det ska bli spännande att se fler bilder av bruden/brudparet :-). Dukningen var så vacker också, vilket jobb ni måste ha lagt ner för att fixa all mat, dukningen m.m. Vilken tur att det blev vackert väder på bröllopsdagen, jag tycker att det har regnat var och varannan dag, men det blev uppehåll på precis rätt dag hos er :-).

Önskar dig en riktigt fin sommarvecka!

Många kramar
Bitte