18 februari 2011

Vad jag håller på...

God fredagskväll alla ni fina!
Titta vad jag hittade i källarfönstret då jag sprang ner med tvätten i morse!
När jag väl hade rensat bort allt visset på mina "bortglömda" pelargoner visade det sig att de var vårgrönt härliga och att en del av dem t.o.m. hade fått blomklasar! Så det blev lite nedklippning, en hel del nya skott och en liten bukett som får lysa upp köket istället. Och det passar bra för jag behöver allt som piggar upp som går att uppbåda just nu....
... för i morse satt jag, som vanligt, med kaffet vid datorn och funderade på vad jag skulle hitta på denna Herr Larsson-fria fredag och lördag.
Massor av idéer dök upp och jag kände mig så lyxig som kunde välja och vraka bland gobitarna - men sen! kom solen upp över trädtopparna och letade sig in i huset och då insåg jag vad jag "borde" ägna dessa lediga dagar åt!!
Det skarpa solljuset avslöjade nämligen hur längesen det var som jag gjorde en rejäl storstädning eller, för den delen, en utrensning av allt som bara blivit liggande - i månader känns det som ;))
Och efter all energi från både solen och kaffet så var det riktigt kul att kavla upp ärmarna och sätta igång!
Hjälp vad dammigt det var och vad skräp det samlats på de mest konstiga ställen!
Och fortfarande är... för trots att jag jobbat ihärdigt mesta delen av dagen (förutom lite småprat i telefonen, en tur för att fylla kyl och skafferi, uträtta lite ärenden, sitta i solen ute på trappen m.m.) så har jag nog inte tagit mig halvvägs än!
Min vana trogen så upptäcker jag ju mer och mer att rensa ut, flytta om osv. och nu har jag tappat farten och sitter här vid datorn med ett glas vin, en milslång att-göra-lista och undrar vad som hände - i ett än värre kaos än i morse...
Vilken himla tur att jag är ledig hela helgen - och att Herr Larsson kommer hem i morgon och kan hjälpa till :D
Undra om han blir glad när han upptäcker det nya kaoset och att han sen ska köra skräp och kånka runt på tunga grejer resten av sin ledighet??
Kanske ska skicka honom ett sms om att han bör ta det lugnt i firandet av sin kollega så att han orkar med allt här hemma sen??!! (Näe, det ska jag såklart inte - men tanken slog mig ;))

Varför måste jag alltid göra allt på en gång när jag väl sätter igång?? Får nog ta ett glas vin till och fundera på det en stund.... och vad jag ska göra av allt som hamnar på utrensnings-listan men är för fint för att slänga - Vad gör ni med sånt??
Hoppas ni har en riktigt skön, ledig! fredagskväll och gör som normala människor - slappar i soffan efter arbetsveckan!!
Kram Allis

3 kommentarer:

Vit som snö sa...

Låter härligt tycker jag! Jag tänker ta stooora vårstäd-o-rensningen när det här projektet är klart, det behövs!
Brukar vara lite extra kul om man tar ett glas vin och lite poppig musik medans man jobbar:)
Det som blir över...jaa, jag slänger en del, åker till Myrorna eller ger bort. Nån sak kan jag spara om jag tror att jag vill ha det igen men annars är jag allergisk mot att lagra saker. Och loppis är jag för lat för;)
Idag lämnar jag kaoset, måste jobba hela dagen:( Fast ikväll ska vi ut o se en show som jag vet är en sån som får en att gråta av skratt:))) Så det känns riktigt kul och behövligt:)
Lycka till med röjet! Tror säkert att du får ett leende av Herr L när han ser vad du haft för dej;)
Ljuvligt att hitta pellisar som har vårkänslor:)
Kram Cilla

Viola sa...

Låter som du läst min städa bort mapp...som jag hade som inlägg igår...hihi..ta det lugnt idag med "kaoset" kramen

Mycket annat & lite betong sa...

Så skönt det låter att röja och städa! Jag måste också. Snart.

Jag samlar det som ska säljas eller skänkas i vårt gästhus. Där går det knappt att ta sig in längre. Sen händer inget mer.

Men jag ska sätta igång. Snart.

Lycka till!
Agneta