20 december 2010

Vad är väl en bal på slottet.... Lr det sket sig!!

God kväll i stugorna!
Det blir inte alltid som man tänkt sig..
Efter att ha stressat iväg till Landvetter igår efter jobbet möttes vi av monitorer där "cancelled" lyste i rött för många av avgångarna... Man kan lugnt påstå att det var kö till flygbolagens diskar och efter ett par timmarns väntande i raden av andra resenärer kom vi fram till en superstressad kvinna som företrädde Air France med vilka vi skulle ta oss via Paris, Barcelona till Palma. Med uppgivet leende sa hon att det var helt omöjligt att komma iväg igår, att det kunde ta ett par dagar innan de lyckades stoppa in oss på de få uppbokade planen som ändå gick... och sen tittade hon chockad på oss och konstaterade att vi skulle åka tillbaka redan på tisdagen... "Omöjligt!!" utbrast hon på sin fina, franska brytning.
Herr Larsson sa att han måste!! iväg och efter mycket letande hittade hon en plats på en flight till Berlin och därifrån vidare till Palma idag på morgonen....

...som vi fick hugga på direkt, men jag hade redan fått "kalla fötter" eftersom vi då förstått att snökaoset över Europa var (och är) betydligt större än vi förstått av de svenska nyhetssidorna på nätet... och jag måste verkligen jobba på onsdag, att ringa då och säga att jag sitter fast i Paris, Barcelona funkar bara inte i dessa tider av julledigheter och kort om folk. Och "normala" människor sticker nog inte iväg på en tvådagarstripp till Mallis - bara så där.... :D
Men himla trevligt var det vid vårt julbak/pyssel i lördagskväll, hoppas mina kollegor får till en eller annan chokladdoppad marsipangris ikväll att fullborda julbordet med ;)) Inte illa va?! Ett frihandspepparkakshus á la Allis som hänger ihop - och ser ni gaveln?? En detalj som fick "vågen" av de killar som kom hem senare på kvällen :D
Så nu på eftermiddagen var Hr Larsson på plats i Palma och efter att ha kastat in packningen i hotellrummet,
hämtat ut nycklarna till den vinröda Mustangen som stod och väntade på oss!! shoppade han lite nya verktyg som de snodde av honom i en av säkerhetskontrollerna och fräste iväg till Bunyola för att jobba hela natten så att han, förhoppningsvis, hinner med det inbokade planet tillbaka till Sverige imorgon förmiddag... (visst måste avbitartång och stjärnskruvmejslar vara värsta terrorist/kapar/mordredskapen?!)



Så nu sitter undertecknad ensam - alldeles ensam - här hemma med mängder av tända ljus... konstigt på nåt vis, utan varken hundar, katt eller gubbe....eller ja, ensam är jag ju aldrig eftersom jag har Rasmus.. (lite kär kanske....;)) och tur var det väl, för Tottisen blev kvar på Blå Stjärnan i Borås ikväll dit jag körde honom idag efter att dottern larmat om att han var svullen och väldigt röd... det var en blödning som dom har dränerat och efter överläggning med den söta veterinären kom vi fram till att det var lika bra att han stannar så att de kan hålla kollpå hur det utvecklas, ge smärtstillande och jag är tacksam för det hade blivit en orolig natt annars med ideliga kontroller att han mår bra. Hon tillade också att jag inte behövde oroa mig alls: han hade snabbt blivit avdelningens kelgris bland de unga tjejer som jobbar som sjukvårdare och de smög till sig all tid de kunde för att mysa med honom och ge honom godis... Och jag kan bara konstatera att han är sig alldeles lik :D

Så kan det gå! - men det finns en mening med allt - nu som alltid!

Kvällskramar från en ensam Allis (som inte kom till Mallis)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nejmen så dant! Så det kan gå. Jäkla snö! Fy så trist både för din man och dig. Men du, det kanske snöade på Mallorca också, som tröst, eller regnade...
Hulda

Ett ögonblick sa...

Hej!!!
Men, så det kan gå....jag har tänkt jättemycket på er och undrat hur det ska gå eftersom dom säger att det är kaos på flygplatser osv...men som du skrev...så är det nog en mening med allt.

TACK, snälla söta du för den fina uppskattningen jag fick. Jag går och funderar på (jag städar och pyntar samtidigt;) vad jag ska skriva.
Imorgon ska maken och jag åka till Götborg, shopping och en middag som vi fick av våra barn för ett bra tag sedan. Ska bli skönt med ett avbrott i vardagen just nu, är väldigt trött och seg.

Ha det så gott!
kram lisamaaj

Ett ögonblick sa...

Oj, vad stavfel det blev, beror nog på att jag är trött;)

lisamaja

Vit som snö sa...

Usch då, såå trist! Men jag hade nog valt som dej ändå...man vill ju inte fastna därnere över hela julen. Men jag, som i princip aldrig åker utomlands numera, skulle nog bli superledsen om resan ställdes in:(
Hoppas du får hem mannen i rätt tid.
Ha en fin dag vännen!
Kram Cilla

Jejje sa...

men så trist,men det är stora snöproblem i Europa.Mer än vi förstår.
Men som du säger är det mening med allt.Men att gubben din blev av med terror verktygen:))så tokigt...
snygg gavel på pepparkakshuset:))njut av denna vecka/kram från norr

Snäckskalsdalen. sa...

Det är ju sånt som gör livet lits spännande, eller hur. Om allt gick på räls alltid hade det inte varit så kul.....tur att Herr Larsson kom iväg i alla fall och hoppas han hinner hem till Jul....skojar!
Stackars vovven, hoppas han mår bra.
Kram

Bitte sa...

Vilken dramatik!!! Och ingen Mallis för allas vår Allis... :-(. Hoppas att inbjudan kvarstår så att du och mannen kan åka dit tillsammans när snökaoset lagt sig i stället :-).

Jag har några bekanta som skulle åka till Sydafrika i helgen, men de fick vänta två dagar i Stockholm på att något plan skulle kunna ge sig iväg!

Jag gör också vågen för ditt pepparkakshus! :-)

Många kramar
Beatrice

PS. Hoppas att vovven blir bättre snart så att han får komma hem till jul. Det låter ju i alla fall som att han blir mycket väl omhändertagen! :-)