20 oktober 2010

Vilken tur att man är olika!

I helgen så promenerade en avlägsen bekant, eller rättare sagt en gammal arbetskamrat, förbi när vi var ute i trädgården och grejade med några av våra nuvarande projekt.


"Blir ni aldrig färdiga" ropade han på håll och fortsatte sen vidare.....


"Näe! det blir vi inte - det är liksom inte tanken heller!", hade jag lust att ropa efter honom!

Jag vet inte hur det är med er, kära bloggvänner, men vårt älskade Elmåsen är ju vår hobby och alla de nya idéer, förbättringar och projekt som dyker upp på vägen tycker vi ju är alldeles otroligt roligt att hålla på med. För oss skulle det kännas futtigt att göra allt klart - en gång för alla - för sen göra... vad då?


Hade detta varit vår målsättning så hade vi ju aldrig köpt ett gammalt, underbart charmigt ruckel utan nåt nybyggt, klappat och klart liksom. Det kanske uppfattas av en del som att vi håller på och renoverar onödigt länge men det är vår tanke med det hela, vi har lånat till de största arbetena men resten tar vi pö om pö och som vi alltid säger till vår söta banktant: "Detta är vår pensionsförsäkring" Här bor vi billigare än någon annanstans, bättre avkastning på pengarna är svårt att hitta och vi har himla kul på resans gång...


Trots att jag först blev lite förnärmad så kände jag direkt efteråt att "Guud så skönt att vi är olika!" Det som passar andra passar inte mig och jag får göra som jag vill ;))


Det skulle vara intressant om ni vill dela med er av era tankar kring detta med husrenoveringar, projekt m.m.


Idag bär det av till dottern i Lilla Huset för lite elementmålning oh tapetsering men först ska det bli en snabbstäding av golven, fikastund med bästa vännen och vi samtidigt ska passa på att boka biobiljetter tills på lördag då vi äntligen lyckats att få till en ledig kväll allihop ;))

Må gott idag ni fina!


Kram Allis


Ps. Och varför??!! går det inte att ladda upp bilder nu då.... Grrr! har några så bra före/efter på vårt lilla livsprojekt men de kommer en annan dag dådå för nu hinner jag inte sitta här mer... Ds.

6 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Han som gick förbi har säkert inte ett lika fint hem som du. Det är ju en livsstil det här att alltid ha projekt igång. Vi byggde nytt för knappt 4 år sedan, efter egna ritningar, så huset är unikt. Vi är i full gång att göra om i en del rum, min mamma tycker inte vi är kloka, men det tycker vi!!
Kramar Pia

färgtrappan sa...

Hej :)
Håller med dig till 100%. Sådana där kommentarer får vi också höra, man blir såååå trött, men jag struntar i dem så gott det går och försöker också tänka att vi är olika. Ibland tänker jag att det är nog jobbigt för alla dessa typer av människor som måste lägga energi på att påpeka sådant där... stackars dem ;)

Ha en fin dag!

Lysande ögonblick! sa...

Jag tänker precis som du. En sådant gammalt charmtroll till hus måste tas hand om, pö om pö. Det blir aldrig riktigt klart. Och gillar man det, då är det ett perfekt köp. :-)

Gillar man inte det, så finns det ju mycket annat att göra. :-)

Jejje sa...

tac för din kommentar:)jo glöggen blir nog att värma nu i helgen,ser jag fram emot:))
Nyfiken på dina före/efter bilder..Tur att vi alla är olika...-han som gick förbi utanför dig,har nog andra intressen(frimärken,modelljärnvägar m.m)tur vi är olika:))
Ang,vårat husprojekt:vi köpte det när vi flyttade hemifrån,ett ruckel.men vi blev så förtjusta,-där vill vi bo.Båda jag o gubben är lant människor.Vi gör lite då& då.Men vårat projekt som vi håller på med nu är en stor makeover.=våran renoveringssaga/kramar från norr

Bitte sa...

Jag tycker precis som du, det är bättre att ta saker undan för undan i den takt man känner för. Dessutom blir det ju mycket roligare på det sättet. Att drömma och planera är ju också en del av det roliga! :-)

Vilken sur gubbe, han är säkert avundsjuk för att han själv inte har några idéer... ;-).

Ha en fin kväll!

Många kramar
Beatrice

Ett ögonblick sa...

Ja, det är väl tur att vi är olika.
Vi flyttade in i vårt hus för 22 år sedan...vi är inte "färdiga" än och vi kommer aldrig att bli "färdiga" heller. Men det är ju det som är roligt, att förändra...både behov och smak ändras ju och det blir, eller är en livsstil. Förut fick vi alltid "gliringar" om att vi gjorde renoveringen i fel ordning, att vi borde göra si eller så, att det blev för stort...men det verkar som om folk har gett upp nu (om dom inte pratar bakom ryggen förståss) och låter oss vara, dom kanske ser att vi fixar det ändå, fast på vårt sätt. Vi lever för vårt hus och trädgård. Just nu håller vi på med renovering av hall och trappuppgång, samtidigt har vi ett par projekt ute...JÄTTEKUL!!!
Vilken underbar header du har, härlig höstkänsla.

Ha det gott!
lisamaja