04 oktober 2010

Höstväder, tapetsering och Kanelbullens dag ;))

Upptäckte när jag skummade igenom nyhetssidorna på nätet att det ju är Kanelbullens dag idag! Kanske ingen viktig dag egentligen men det har blivit lite av tradition hos mig att baka kanelbullar just denna dag - fotot är från förra årets bak. Får nog planera om dagen lite så att det blir ett par plåtar senare - för det finns väl (nästan) inget godare än nybakade kanelbullar?

Och även om dagen inte bjuder på en lika vacker dag som i torsdags så ska jag ge mig ut på en långpromenad med hundarna i blåsten...

Det blev en lång arbetsdag hos dottern och svärsonen igår i Lilla huset. Rosorna får stå kvar ett tag till för nu var de så sugna på att få upp tapeterna i de nyrenoverade rummen så att de kan fortsätta med den roliga biten: Piffa och pynta med gardiner, tavlor, belysning m.m.

Matrummet och vardagsrummet fick var sin fondvägg på de, i övrigt, vitmålade väggarna. Nu var det ett tag sen jag tapetserade med sån exakt mönsterpassning och pilligt värre var det att få till det runt fönstren och ventiler men det blev otroligt bra till slut - väl värt timmarna. Nu blev jag ju jättesugen på att fixa nåt liknande här hemma... och det har jag ju inte alls tid med just nu ;))
Fler bilder kommer sen när de har städat och fiffat lite till och jag ber om ursäkt att bilderna inte håller högsta kvalitet. Blixten på min nya kamera funkar inte som den ska - antagligen bara ett handhavandefel av undertecknad som måste sätta mig och läsa igenom manualen.... Något som är det värsta jag vet!! :D:D

Önskar er en riktigt mysig höstmåndag!
Kram Allis

6 kommentarer:

Lysande ögonblick! sa...

Men så fint det blir. Ser fram emot fler bilder.

Ha en härlig höstdag du också.

Kram

Anonym sa...

Jaha, du är dig lik ser jag, ständigt nya projekt och idéer :D Och alltid blir det lika bra - heja dig!
Klem EvaLena

färgtrappan sa...

Inte en enda bulle har det blivit idag. Jag som ändå är en sådan fikanörd. Vet inte vad som hände. Det blev liksom inte av. T.o.m sonen började undra vad som hänt med hans mamma. Kanske blev jag lite snurrig av linoljefärgen som jag målade med tidigare idag och glömde bort denna bulldag helt enkelt ;)

Vad fint ni har gjort! Jag vill också tapetsera i ett av våra sovrum. Måste bara måla fönstret först. Å taket. Å golvet. Men sedan så, är det väggarnas tur.

Ha det fint :)

Anonym sa...

Ingen kanelbulle här inte. Men inget jag saknar. Jag är inte så mycket för sött. Om det inte gäller hundar, barn och karlar, förstås...
Ojdå, vilken projekt! Jag har funderat lite över frånvaron. Vad fint att ni kan hjälpa ungdomarna. Och fint blir det!
Hulda

Jenny sa...

Hej Allis!
Vad fint det blir i dotterns hus!
(du får gärna komma o tapetsera hos oss oxå om du vill, hihi;))

Ser fram emot att få se fler bilder!

Mmm vad gott med kanelbullar!
Vi fick en påse nybakade bullar igår av våra snälla grannar:)

Kraam Jenny

Jenny sa...

Hej Allis!
Ja den tapeten gillar jag oxå!

Ha en härlig torsdag!

kraam Jenny