03 oktober 2010

Ett projekt som heter duga.....

God söndagsmorgon kära bloggvänner!
Lovade ju att återkomma och berätta lite vad jag har haft för mig under min bloggpaus och detta är en av de saker som jag roat mig med ;)) Att köpa ett hus till, fast ja, det är egentligen inte till mig utan till min dotter med sambo som hyr det. För att göra en lång historia kort (och inte gå in för mycket i detalj) så har de en tid tillbaka behövt hjälp att komma vidare i livet och ibland får man hitta på egna lösningar... och nu så blev det denna: ett litet billigt hus i ett litet lantligt beläget samhälle som ska "piffas till" en hel del framöver.
Mycket kommer de att göra själva men som ni förstår så behöver de en hel del hjälp och "arbetsledning" så här i början. Vi har en renoveringsbuffert som vi i dagsläget håller på att fördelar (och fördelar om) på de olika saker som behövs göras. Invändigt har de satt igång med att måla och tapetsera om i vardagsrum, matrum och sovrummet. Köket är en av frågetecknen, bytas ut eller bara fräschas upp så länge - skillnaden ekonomiskt är ju minst sagt ganska stor ;)) Ute håller de på att sätta upp staket och grindar för att kunna ha lilla labbetjejen Luna lös utan att det händer en olycka eftersom vägen ligger intill och är periodvis under dagen ganska så trafikerad.

Grunden behöver/måste dräneras om så nu håller vi på att kolla upp hur detta arbete kan utföras så proffsigt men ändå så billigt som möjligt, så som ni förstår tar hela detta projekt en hel del tid i anspråk. Fast det är mest bara roligt att hålla på med och det mest underabara är att se hur ungdomarna trivs och har fått en riktig nystart och massor av energi igen.

Galet? Ja visst men jag är van att folk tycker det om mina idéer så det är inget nytt under solen då ;))

Nu ska jag jaga upp Herr Larsson så vi kan komma iväg och han ägna söndagen åt att sätta igen en dörr mellan sov- och vardagsrummet och jag ska hjälpa dottern att flytta på rosorna innan grävmaskinen så småningom kommer och gräver upp....

Ha en härlig söndag ni med!

Kram Allis


4 kommentarer:

Viola sa...

Låter som ni har fullt upp...visst ställer man upp och hjälper till hos barnen..vi har gjort likadant, nu önskar jag en skön kväll med lite vila...kanske behövs, kramen

Vit som snö sa...

Full rulle men positiv sådan låter det som! Såklart man ska hjälpa sina nära o kära så långt man bara kan. Det blir en söt liten idyll det där!
Lycka till! Kram Cilla

LisaMatilda sa...

Oftast är det de "galna" idéerna som är de bästa...
Fint litet hus, tror säkert att de kommer att trivas där!

Jejje sa...

låter som ett charmigt ställe:)då är ju ni också i en renoveringssaga........spännande/ha en bra dag