06 maj 2010

Spridda skurar...

... blir det just nu med blogginläggen eftersom det är fullspäckat schema med skola och jobb men det gör väl inte så mycket - det tristaste är att inte ha tid att spana runt på alla era andras mysiga bloggar! Har en ledig fm idag innan det är dags att ge mig iväg till jobbet för att jobba kväll - dag - kväll men dessa timmar går nog åt till att röja det värsta här hemma och ta med Tottisen på en rejäl långpromenad!

Jag bara älskar Ormögat, dels för färgen men också eftersom de är så tidiga med att lysa upp i rabatterna och för att de så tacksamt sprider sig och trivs var som helst.

Tog mig en promenad i stan igår innan jag åkte hemåt och här har det hänt massor sen sist. Körsbärsblomningen är i full gång och jag hoppas få tillfälle de närmsta dagarna att fota dem i solsken och närbild ;))

Brukar försöka att undvika trängseln på de stora affärstråken genom stan när jag ändå inte ska shoppa. Då är det betydligt trevligare att välja de gator som går lite "bakom".

Som här utefter kanalen på Stora Nygatan med Trädgårdsföreningen som granne. Lugnt, vackert och rofyllt - mitt i city. Måste försöka planera in ett besök i Trädgårdsföreningens vackra park snart för det såg underbart ut i de små glimtarna från andra sidan - Rosencafeét har öppnat och det blommar för fullt i rabatter och på gräsmattorna och det brukar vara hopplöst att besöka Rosenbutiken utan att ha gjort ett stort hål i plånboken - så underbara prylar som jag inte visste att jag absolut måste ha....
Undra om "killarna" på jobbet skulle gilla att sitta under en korkek där och lukta på blommor? Troligen inte ;))


Må gott och njut av våren!

Kram Allis3 kommentarer:

Vit som snö sa...

Så ljuvliga bilder!!! Vilken vacker stad! Vet inte vilken det är du bor i men fint är det. Så härligt när körsbärsträden blommar, det dröjer ett tag häruppe men när det kommer är det ljuvligt!
Ha en fin helg! Kram Cilla

Tigris Predikantan sa...

Visst är det vackert!
:)

Snäckskalsdalen. sa...

Ha....jag plockade precis just alldeles nyss in ormöga och satt i en liten vas, jag älskar den också. Den är så liten och älsklig.

Vi hade ju även morbrodern till Tingeling, hädangångne Kalle, och han var hela sitt liv som din hund. Inte bli blöt om tassarna, huuuu....och så denna lilla gris vi har nu!

Jaja, vad gör det, dom är ju så gulliga och roliga!

Agneta kram