26 maj 2010

Mellan hägg och syren...

... tänker vart enda år att det stämmer så bra det där med att vara ledig mellan hägg och syren. Men så blir det ju aldrig, snarare tvärtom: Maj är nog den månad som alltid är mest fullspäckad - plus allt som jag så gärna vill sätta igång med, både i trädgården och annat pyssel.
Jaja, jag ska inte gnälla för det händer ju en hel del kul också! Sonen fyllde 25 i måndags och det firade vi med ett överraskningsparty i lördag - och de flesta förberedelser är ju faktiskt mest trevliga ;)) Och vilken otrolig tur med vädret vi hade, nu är altanen verkligen invigd inför sommarsäsongen!

Har även hunnit med att skjutsa runt min dotter och flickvän på både jobbintervjuer och husletarrundor och för er som följt detta tidigare så trodde vi ju att allt var klappat och klart förra veckan men så blev det såklart krångel men både ditten och datten så nu kan de inte få ett datum för inflytt och svärsonen har skaffat jobb som börjar om en vecka m.m.m. Så alltså är vi (nästan) tillbaka på ruta 1 men vi har lite andra lösningar på G så det ska väl ordna sig.

Och även om man rusar runt som en tätting från det ena till det andra så måste iaf jag stanna upp då och då och njuta av värme, sol och vår och t.o.m. i stan, på väg till "grupparbete" med tjejerna är det vackert just nu ;))

Sonen blev så glad vid den lilla privata uppvaktningen på självaste dagen och blev även mycket lättad då jag inte glömt den traditionella buketten av vad trädgården förmår för dagen. Han säger att det är värsta nostalgikicken med dessa nyplockade skönheter som påminner honom om barnkalas och mormor/morfar och känslan av ett långt härligt sommarlov framför sig - och sådana minnen och känslor vill man ju gärna bjuda på!

Och så bestämde jag mig för att inte missa maskrossäsongen iår igen!
Efter lite letande efter tillbehör och pyssel med detta så står nu en rejäl kagge på jäsning. Provsmakning bör bli till midsommar men godast blir det om det lagras nåt halvår eller så.
Och det blir så fantastiskt gott och är trevligt att ha att bjuda på - alla brukar bli sååå imponerade och man måste ju inte berätta att det är så busenkelt att göra ;))
Mest av allt just nu längtar jag efter att kunna ta en heldag i trädgården för vid denna tid så finns det ju inget roligare eller mer avkopplande! Ska göra mitt yttersta för att få till en sån dag omgående så då återkommer jag med bilder på en mer välskött trädgård än den som är utanför fönstret just nu :D
Må väl alla raringar!
Kram Allis

7 kommentarer:

LisaMatilda sa...

Så mycket roligt du hinner med. Verkligen full fart hos dig!
Kram

Mejrams! sa...

Ja, i år hade man dessutom inte hunnit med någon semester. Häggen och syren blommade nästan samtidigt här i Blekinge. Din bukett var ljuvlig!/Kramen

Elzie sa...

Vad kul det såg ut att va med ett kalas. Och så fin tårta och buketten var ljuvlig. Tror inte jag kan bjuda på så många blommor från min trädgård just nu, haha.

Ja, hade det bara gått med ättika så hade det ju varit smidigt, men jag tror att det går åt alldeles för mycket av varan!! Kan du tänka dig att jag hittade två små äckliga mördarsniglar i landet också. Men dom är historia nu!

Hoppas du får en riktigt skön helg i trädgården. Själv känner jag mig lagom mör i hela kroppen nu. Förstår inte att man har så mycket muskler som man använder så sällan!

Kram Elzie

Snäckskalsdalen. sa...

Mycket smickrande att du använt bilder från mig! Det går så jättebra! Bara så himla roligt att du tycker dom är hyfsat fina!

Både trälim och skruv hade jag när jag gjorde dom. Jag vet inte om man behöver trälim, men jag ville vara på den säkra sidan...!

Vilken absolut underbar bukett du gjort, en sån tackar man inte nej till!

Trevlig helg,
kram från
Agneta

Fröken Tindra sa...

Du verkar ha fullt upp minst sagt! Men är det mestadels roliga saker går det ju bra. =0)
Jättefin bukett till sonen! Och vackra foton för övrigt.
Ha en skön helg!
Kram!

Anonym sa...

ojoj vilken smarrig tårta han fick sonen! Ser helt underbart god ut!
och väldigt fin bukett!

Det ser ju spännande ut det sär med maskrosorna, med viss skeptism ;)

Ha en fin helg!

Kram pernilla

Solveig sa...

Oj, så mange jern du har i ilden! Og jeg som trodde det var mest å gjøre når barna var små:o))))))
Veldig kjekt med slike overraskelseparty! Da blir jo selve festen en eneste stor gave også!
Jeg lengter også etter å få jobbe mer i hagen. Det blir liksom sånn innimellom alt det andre, men slik er det ofte på denne årstiden:o)
Ønsker deg en herlig helg!

Klem fra Solveig