31 mars 2010

"Psst, här uppe är det..." - Alingsås

Nolhaga slott - Lights in Alingsås 2007. Nolhagaparken är ett underbar miljö att promenera runt i och för barnen finns här en liten djurpark och lekplats.
En kväll på Kungsgatan, bara att strosa runt på kullerstensgatorna och kanske slinka in på en bakgård för en bit mat eller ett glas vin är en upplevelse av harmoni och gammal tid.

På de små gårdarna kan man hitta allt möjligt att fynda. Balders Hage delar gårdsplan med Morom Miljö och i båda butikerna tar det tid att titta igenom allt fint ;))

Varje måndag har G-P Bostad ett nytt reportage om lite annorlunda boenden och eftersom jag ju bara älskar den lilla mysiga trästaden Alingsås och tar alla tillfällen att åka dit så blev jag extra glad när jag upptäckte att veckans artikel handlade om ett mycket innovativt nybygge just där. Och för er som kanske inte läser denna västsvenska morgontidning vill jag dela med mig av artikeln och de härliga bilderna här. Visst är det härligt när det lyckas att förena nytt med det gamla? Som ni läste i förra inlägget så var jag ju där så sent som igår och strosade runt och jag lovar att man kan inte ana att dessa bostäder finns där - fantastiskt tycker jag!

För er som har eller får möjlighet kan jag varmt rekommendera ett besök i en av Sveriges cafétätaste städer där de små gulliga butikerna ligger nästan lika tätt.

Fotona ovanför får illustrera en liten del av vad som kan upplevas där, utbudet är ovanligt stort för att vara en liten stad. Hoppas du blev sugen - det blev jag ;)) så det får nog snart bli en tur dit igen.... på lördag kanske för att titta på påskparaden.... då är det ju torgdag också!
Kram Allis

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Oj vilka fina bilder, nu blir jag riktigt sugen att åka söderut i sommar.
Roligt att du hittade min blogg alltid trevligt med nya bekantskaper.

Tittar gärna in igen.

Ha en fin Påsk.
Kramen/Gunilla

Vit som snö sa...

Åhh vad härligt! Vi var därnere för första gången i somras och jag föll pladask för den söta staden! Mysig och trivsam! Butikerna du visar fick ett besök, även Nolhagaparken och visst blev det ett o annat cafébesök på mysiga innergårdar!
Ha en riktigt Glad Påsk!
Kram Cilla