23 december 2009

Dan före dopparedan

Det blir inte mycket gjort här hemma med en fot som är dubbelt så stor och värker konstant, med eller utan värktabletter. Tur att vi redan klarat av vårt julfirande för iår.
Då jag och Herr Larsson flyttade ihop för åtta år sedan insåg vi ganska snabbt att julen inte blev så bra för "alla våra barn" som kände sig, mer eller mindre, tvugna att fira lite här och lite hos den andra föräldern så deras julafton blev mest ett evigt åkande och säkert också en del förvirring över hos vilken förälder de skulle vara hos på julaftonskvällen osv. När också en julafton som var tänkt att firas gemensamt, vilket vi i vår enfald trodde skulle göra alla nöjda, gick åt skogen (och liknade mest "Tomten är far till alla barnen") så bestämde vi oss för att göra något alldeles eget firande. Så nu är det, sedan 6-7 år tillbaka, tradition att vi och våra barn träffas helgen före jul och har vårt julfirande då och sedan kan alla med gott samvete tillbringa julaftonen där de vill.
Denna helgen går under benämningen "Pysselhelgen" och inleds oftast på fredagskvällen med ett besök på Lisebergs julmarknad för att sedan på tidigt på lördagen träffas igen och då blir det pyssel. Pepparkakshus, julgodis, julgranspynt m.m. roar hela dagen fram till middagen och därefter blir det film, samma varje år - just ovannämnda "Tomten är far till alla barnen" som alla bara älskar! Kvällen avslutas därefter med ett dopp i tunnan ute på altanen och i år (4:e) var det helt perfekt med snö och 8 minus! De som sedan är kvar på söndagen slappar och äter julfrukost och spelar lite spel innan alla åker hemåt igen.
Trots att deltagarna varierat något under åren, i takt med att "barnen" blivit äldre och bytt ut sina respektive då och då, så har det alltid varit lika lyckat och alla har verkligen haft roligt och är glada över att vi lyckats lösa julfirandet i familjen Plast (som dom kallar oss) så bra.
Sen har jag och Herr Larsson det lugnt och skönt i juldagarna och är det någon som vill komma då med så är de självklart välkomna då också. Och julklappar har vi gemensamt beslutat att inte köpa till varandra eftersom det är gemenskapen och att umgås som är det viktiga.
Och jag och Herr Larsson är mycket nöjda med arrangemanget eftersom vi ändå bara kan vara tillfreds om barnen är det och vi brukar inte ha några problem att umgås bara med varandra heller :D
Igår kväll var vi på flygplatsen och vinkade av äldste sonen med flickvän som ska fira jul och nyår i Thailand, och de kommer att få det underbart i solen och värmen. Bra idé och beslut där!
Var inte rädd för att skapa nya former av de inrutade traditioner som finns - det finns inget fel så länge alla trivs och mår bra!

Kram Allis

Inga kommentarer: