28 oktober 2014

Lights in Alingsås


Denna vecka är den sista av årets Lights in Alingsås!


Vi har besökt ljusvandringen två gånger i år, en kväll tillsammans med son och sonhustru då det även blev en superb middag på Momenti Liberi som med sina utsökta italienska rätter och härliga atmosfär varmt kan rekommenderas.


Detta är 15 året som ljusfesten arrangeras i och runt om Alingsås och i år är dessutom ljusinstallationerna ljudsatta vilket gav en extra upplevelse såklart då man tassar runt i mörkret. Griegs kompositioner passar verkligen i detta sammanhang.


Även många privata trädgårdar passar på att lysa upp lite extra och piffa till i sina trädgårdar, säkert lika mycket för sin egen njutning som för besökare som vandrar förbi.


Har du inte besökt Lights in Alingsås än så är mitt tips att göra det under den månad som detta pågår, förutom att det finns en hel del arrangemang kring detta eventet så är den lilla trästaden med alla sina kaféer, små butiker och torghandel väl värt ett besök i sig.


Andra gången vi besökte Alingsås var tillsammans med bästa vännerna i våra husbilar. Här står man alldeles vid stranden med utsikt över Mjörn. Det var mulet och grått när vi vaknade men senare klarnade det upp.


Så förutom en vacker ljusvandring tillsammans så blev det även en perfekt husbilsmiddag ute i det fria och en sagolikt vacker höstafton vid Mjörn.


Kram Allis

Inga kommentarer: