13 januari 2014

Omväxlande!

Måndag då ja ;)


En lugn och skön helg har det varit. Fast omväxlande!


I lördags var det 10 plusgrader och på eftermiddagen fick jag tömt de sista utekrukorna och passade på att gräva ner några plantor som kanske klarar sig. Feta daggmaskar hittade jag ;)


Det var riktigt härligt att påta i landen igen  ;)


Igår så klarnade det upp, solen kikade fram...


Himlen blev blå och vilket härligt ljus det blev!


Passade på att skura ur och fylla badtunnan medan solen sken fast temperaturen sjönk snabbt så det blev ganska kallt om händerna det sista...


Desto skönare var det senare på kvällen när vi eldat ett par timmar och kunde krypa ner i värmen och kika på stjärnhimlen. En fin avslutning på helgen!Och i morse var det 10 minusgrader!
Oj vad dammen frös till snabbt!Lite snö kom det också, jag hoppas inte det blir nån ihållande barfrost för jag har slarvat med vintertäckningen upptäckte jag. Tjugondag Knut dansas julen ut - Ha en fin start på veckan!

Kram Allis

10 kommentarer:

Viola sa...

Tala om temperaturskillnader...här snöar det för fullt och det kommer att bli en hal tur upp till formex imorgon, ha en fin kväll, kram

Unknown sa...

Omväxlande minst sagt!
Formex, ett vårtecken eller hur Viola!? ;)
Du gillar ju inte snön och kylan, jag får ett litet lyft känner jag av det lilla extra ljus som ändå blir....
Go kväll till dig!

Snäckskalsdalen. sa...

Så härligt ni hade det där under stjärnhimlen!
Och så har vi samma utgångsläge, jag har inte heller täck så bra. Dvs jag fick springa ut med lakan igår kväll....rädda det som räddas kan.
Agneta kram

Bitte sa...

Nämen oj, var det sådär soligt och fint hos er igår! :-) Här har det blivit riktig vinter och idag kände jag nästan lite julstämning, sådär en månad senare... ;-). Snön dalar sakta till marken och det är helt vindstilla. Det är riktigt vackert ute, men KALLT! Brrr... -13 grader och hundarna hoppar på tre ben :-).

Ha en fin vecka!

Många kramar
Bitte

Carina sa...

Ja nu har vintern äntligen kommit....här hemma är vi lite oense men jag gillar faktiskt snön..lustigt att du skrev att du planterat lite, det gjorde jag också fast förra helgen, pillade ner lite julrosor som jag haft vid entrén och några små enar....kul att se hur de klarar det...har gjort så tidigare, men då har jag väntat till det är den rätta tiden, inte mitt i vintern....

Unknown sa...

Vi får se hur det går för våra små plantor nu när det blev vinter ;)

Unknown sa...

Shoppa loss på Formex och ta det lugnt på vägen dit och hem!
Kram till dig Viola!

Unknown sa...

Ja jo, det där att springa ut med lakan känns ju igen...
Nu ska jag fixa massa granris till helgen och göra ett seriöst försök att skydda de oskyldiga plantor som jag av egoistiska skäl släpat hem!

Agneta sa...

Härligt med badtunna, vi har också en sådan. Särskild skönt är det när det är minusgrader och snö. Mmmmm en lisa för själen..
Kram Agneta

Unknown sa...

Ja Agneta, det var en av våra bästa investeringar här hemma. Så avkopplande!
Och det ska helst vara kyligt ute så nu fick vi passa på ;)