16 maj 2013

Present, shopping och trädgårdslängtan!


Tjohej!

Lite bättre är jag allt men oj vad matt och urlakad man känner sig efter en sån här pärs...


Gulligaste Herr Larsson tog vägen förbi invigningen av ett stort sportvaruhus på hemvägen där de skulle ha massa fördelaktiga erbjudanden. Han var i stort behov av nya joggingskor och hem kom han med även ett nytt par till mig, rätt storlek och sitter som en smäck!
Rart va?


På tal om shopping så är det dyrt att ligga hemma och vara sjuk!
Vad mycket fint jag hittat på nätet...
Både till trädgården, hemmet och mig själv ;)
Massa nya växter till dammen är beställda och det är så kul att se att det mesta där har övervintrat bra, ett näckrosblad har redan kommit upp och Kabbelekan blommar fint.
Och alla guldfiskarna överlevde också och verkar trivas och mår bra - så kul att det fungerade!
De är lite blyga så här i början av säsongen men bilder kommer.


Nu går det undan vill jag lova!
Igår eftermiddag kom värmen hit, plötsligt var det varmare ute på verandan än inne - nu vill jag bara bli frisk och pigg igen så jag kan sätta igång på allvar i trädgården!


Rosorna är nedklippta, några har nog inte klarat sig :(
Ska jag någonsin lära mig?
På min lilla plätt på jorden är det zon 5 - punkt slut!
Denna hemska vintern har definitivt gjort klart detta och nu ska försöka komma ihåg detta när jag shoppar loss bland plantorna. 


Tur att jag har mina trotjänare som aldrig sviker!
Det är lite för ledsamt att visa allt som gått åt pipsvängen efter vintern men senare kanske det blir en lite uppdatering om detta - om inte annat som påminnelse till mig själv...


Kanske ska tillägga att mina "experimentväxter" som inte riktigt klarar växtzonen inhandlas oftast på hösten då plantskolorna rear ut både rosor, träd och buskar så det är ju inga stora pengar som går till spillo och, inte att förglömma!, mycket att dessa har faktiskt klarat sig riktigt bra ;)

Denna lilla rara akeleja fick jag med hem från Älsklingsdottern, den sprider sig glatt hos henne och blommar med en så vacker blå färg så nu tänkte jag att den ska få föröka sig med vindens hastighet här hemma i Elmåsens rabatter ;)

Asch! Nu vill jag kunna sätt fart i trädgården!

Ha en go torsdag kära ni!

Kram Allis

2 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Det var en bra karl det! Här är det lite tvärsom - när omgivningen behöver skor är det samma sort som alltid och det är jag som införskaffar dom, andra skor sköter han om. Läckra var dom också, nu blir det sportande där hemma!
Agneta kram

Carina sa...

Kul att höra att det är fler än jag osm handlar på hösten till rea-priser:) Mycket av de växterna klarar sig ju också, men visst, en del stryker med:(
Nu har t om marktäckande rosen ´The Fairy´ visat sig från sin sämsta sida...undrar om den repar sig....har egentligen zon 4 här, men verkar mer som zon 74! Så du är inte ensam om att ha en kall plätt här på jorden...*ler*

Kram kram