01 november 2012

November och traditioner!


Hej torsdag!

Lika bra att börja med att tala om att jag har inte julpyntat redan!
Bilderna i inlägget är från tidigare år.
Igår var det sista oktober och hög tid att planera in den årliga pysselhelgen som är vår familjs enda fasta jultradition!


Iår firar vi faktiskt 10 år!
Första året som jag och Herr Larsson bodde ihop försökte vi klämma ihop båda våra gemensamma familjer på en och samma julafton och insåg att detta inte blev så bra, särskilt inte för barnen som blev tvungna att välja vem av oss föräldrar som skulle besökas på dagen och vem de skulle tillbringa kvällen hos...
Eftersom varken jag eller Herr Larsson är särskilt traditionsbundna så bestämde vi att ha alla barnen hos oss en hel helg före jul och köra hela kitet liksom med massor av julpysslande, sällskapsspelande, julfilmstittande, god mat, julklappar, besök på julmarknaden på Liseberg och så var det klart!
Sen hade de firat med oss och kunde lugnt välja var/när/hur deras julafton skulle se ut och detta har funkat bra sen dess och sen två år tillbaka är även min brors familj med vilket är toppenkul!


Vissa år har det blivit mastodontprojekt som det året då alla 9 (!) deltagarna skulle göra var sitt pepparkakshus från scrach! Ojoj, hela vardagsrummet var fyllt med olika bord och skivor med husdelar och det osade bränt socker länge efteråt ;D


Det är ett måste att se "Tomten är far till alla barn" då. Jag vet, antingen så älskar man filmen eller så tycker man den är avskyvärd!Men eftersom vår första och enda julafton då ambitionen var att alla skulle umgås och vara så himla glada så starkt påminner om just denna filmen, inte i detalj men vilken katastrof!, så har den blivit ett stående inslag. Den julaftonen var inte så rolig just då men oj vad vi har skrattat åt alla dråpligheter efteråt!

Nu är ialla fall årets pysselhelg inbokad till 1:a Advent, lite tidigt kanske men med tiden så har ju alla blivit vuxna och det ska tajma med allas kalendrar och huvudsaken är att vi får träffas, umgås och skratta ihop denna familjedag!

Är det nån mer som har skapat egna traditioner runt t.ex. jul för att få ihop sina bonus/plastfamiljer?
Det skulle vara kul att höra om ;)

Ha en fin förstanovembertorsdag alla fina!

Kram Allis

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter ju underbart att kunna lösa firandet på detta sätt!
Vet precis vad du menar, har haft liknande jular själv och idag kan vi skrattar nu gott åt dessa försök att "alla ska vara lyckliga" och sen bara blivit kaos...
Har ingen blogg men kikar gärna in här då och då. Gillar din blandning på inläggen, att det inte bara handlar om en sak.
Hoppas din helg blir härlig // Kram Hanna