15 augusti 2011

Härliga måndag och regndagspyssel :D

Hej på er sötnosar!!




Är inte detta kortet helt underbart?!


Fick det i lördags av min bästis ihop med några paket - en försenad födelsedagshyllning eftersom hon alltid har semester och är ute och åker husbil den veckan som jag fyller år. Förutom familjen så är det bara hon och jag som "byter" födelsedagspaket och det har blivit en trevlig tradition att under somrarna leta efter något väldigt speciellt att ge sin allra bästa vän. Ska visa vad det var i paketen så fort solen tittar fram igen för idag är det bara regn, regn, regn här.






Och eftersom det är innepysslarväder idag så tänkte jag visa ett av de " projekt" som jag har ägnat de grå sommardagarna till, nämligen att göra skålar av virkade dukar.

Ni som har hängt med här ett tag vet ju att jag har (alldeles för)mycket i mitt linneskåp, en del har jag själv knåpat ihop under åren men det mesta har söta mor gjort. Och det är ju lite trist att det bara ligger i skåpen så ingen ser dessa skapelser.


Och ni ska veta att även om jag hade söta dukar precis överallt så skulle det ändå bli högar i skåpet över... Plommonen fick jag också av min bästa vän, jättegoda och om det blir lite tid över i veckan så ska jag smita bort till henne och plocka lite till och göra lite gott av att fylla lite burkar och spara till mörkare tider....



Det är superenkelt att göra dessa skålar, vill du inte ta av de du gjort eller fått så finns det ju en uppsjö på loppisar för en billig slant ;))



Blanda vanligt trälim med vatten - ca 50/50 - i t.e.x. en hink. ner med dukarna så att de blir genomblötta.



Ta några skålar i lagom storlekar, kan vara av plast, glas eller porslin, och klä dessa med plastfolie. Häng sen dukarna över dessa och ordna till virkningen och gör fina vecka.


Låt torka tills nästa dag - Klart!!


Lycka till och skicka gärna en liten länk om ni gör egna skålar och kanske vidareutvecklar detta pyssel, eller kanske redan har gjort det.


Idéer kan man aldrig få för många av :D



Nähä, kära ni - dags att ta tag i denna nya dag och vecka, som mest kommer att bestå av arbete men efter min fantastiska semestervecka så känns det faktiskt helt okej att åka iväg igen.




Fånga era dagar och krama många!!




Kram Allis



9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka häftiga skålar det blev! Något att lägga in i minnesbanken. Och kortet var härligt.
Hoppas du inte regnat bort!
Agnetakram

Lisa sa...

Oj så mysigt kort. Fiffigt att göra skålar de måste jag testa för de var ju så söta. Ha de så gott..

Kram Lisa

barbrok sa...

Vilken superbra ide!! Har nog hört det förr men glömt innan det blev av att göra. Plommonskålen är ju jättefin. Nu ska jag leta dukar!
Kram Barbro

LisaMatilda sa...

Undrar om vi har något trälim? Blev ju riktigt sugen på att testa att göra dina vackra skålar!

färgtrappan sa...

Gulligt av dig att länka, tack :)

Härliga "dukskålar"...måste testas!

Ha det fint /Maja

Skogslyckan sa...

Fina skålar du gjort. Jag gjorde också sådana för ett par år sedan, blev helt biten en tag..ler. Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Pia

Anette sa...

Ha ha vilket härligt kort:)
Men de måste jag pröva som har hur mycke dukar som helst efter lilla mamma :)trälim o vatten bara :)
Tack för tipset gumman .
Ha en fin kväll.
Kramen Anette

Anonym sa...

så enkelt och så himlans fint!
Gud vad gott med plommon!

Kram p.

Lysande ögonblick! sa...

Men wow vilket underbart tips. Måste prova.

Det var himla längesedan. En stor sensommarkram till dig!