13 juli 2011

Arbete, skattkista och kaos :D

Hejhej!
Rent fysiskt är jag på jobbet och försöker röja undan så mycket som möjligt inför min lediga långhelg (och förbereda mig på att min kära kollega ska ha semester i 3 veckor...) men det är svårt att hålla fokus känner jag...
Lördagen närmar sig med stormsteg nu och det dyker hela tiden upp saker på hjärnkontoret som jag inte får glömma, måste komma ihåg osv... Tur att jag ändå är ganska rutinerad här nu och "in worst case" så får jag ta ett rejält krafttag i nästa vecka här. Som tur är så har jag (mest) supergoa och förstående kollegor som mest tycker att jag ska gå hem nu och ägna mig åt det som är viktigast för stunden... så jag kanske kompar ut lite tidigare sen när jag har betat av min lista här på Halvvägshuset.

Jag har faktiskt en skattkista där hemma, det är inte ofta som den öppnas med igår kände jag att det var dags;))
Den vackra, snidade kistan på ben kommer ursprungligen från min mormor, jag har fått den av min mor och den innehåller allt man kan önska sig i silverväg på ett vackert dukat bord.
(Har ibland tänkt att jag borde få den värderad, med innehåll och allt men det har inte blivit av - någon ssom vet nåt om en sån här "pjäs"? Hör gärna av er isf!)

Bl.a. finns där dessa smörknivar som nu ska putsas upp för att förgylla buffén på bröllopsmiddagen. Jag är särskilt förtjust i de med skaft av ben och en så vacker rosenslinga på bladet. Ihop med smörfat av pressglas blir dessa alldeles förtjusande att duka med!


Här är en annan liten vink av vad som komma skall... tur att man har sina skattsamlingar att dyka ner i vid ett sånt här tillfälle!Sen att hela mitt arbetsrum är ett totalt kaos gör inte så mycket, det är så härligt när kreativitet, inspiration och idéer får flöda fritt - ingen tar ju kaoset ifrån mig :D
Visst städar väl inte ni heller när det är sommar??!!
Ha en fantastisk onsdag, kära ni!


Ha lite överseende med att jag inte besöker er så flitigt just nu...
Kram Allis

Ps. Till dig som läser min blogg i ett ev. syfte att göra ett besök av mer olaglig karaktär på Elmåsen så kan jag bara meddela redan nu att huset är väl bevakat då ingen verkar vara hemma!! Ds.


7 kommentarer:

Lisa sa...

Hej så underbara bilder. Och vilken skatt, kära nån. Vet inte ett skvatt om värde på saker och ting har bara hjärtevärde jag. Tänk att få en sån skatt att bevara och göra fint med. Nä inte vill nån ha ens koas inte men joo jag ska faktiskt städa idag här i Norge. Lite behövligt. Ha de så bäst..

Kram Lisa

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken skattkista du har! Så många vackra gamla fina saker.
Och städa, nej, helst inte....
Agneta kram

cat sa...

Oj, oj, oj, viken kreativitet!
Vilken underbar skattkista, bara att ösa ur när det ska till att dukas.
Städa??? Möjligen om regnet öser ner, ingen är ju inne ändå :D
Ha de gott och all lycka på lördag. Kram, Catarina

LisaMatilda sa...

Inte behövs det väl städas på sommaren??? Inte lika ofta i alla fall...? Och i ett arbetsrum ska det inte vara välstädat, då försvinner inspirationen!

Fina, vackra saker!

Pip sa...

Massa spännande saker du pysslar med ;)
Jag håller på med en grej jag oxå...vågar inte skriva det här;)
Hörs imon? Kramar

färgtrappan sa...

Hej :)
En sån härlig skattkista du har!
Vacker både med och utan innehåll. Roligt med sådana gamla härliga saker fulla med minnen.

Å giftermål...så härligt, det blir en härlig dag att minnas!

Ha det så gott /maja

ps/ och du... här städar vi inte heller bort inspirationen ;)

färgtrappan sa...

var bara tvungen att kommentera mitt inlägg...har jag provision på ordet "härlig" tro??? ;)