09 juli 2011

1 vecka kvar...

... och nedräkningen har börjat på allvar!
Godmorgon alla ni fina!


Idag, om en vecka, gifter sig min älskade dotter och även om nedräkningen, på sätt och vis, började redan i våras då det unga paret meddelade den glada nyheten så kan man väl säga att det börjar närma sig med stormsteg och att det nu är dags att lägga i en högre växel om allt ska bli klart i tid och, om inte perfekt, så iaf så bra det nånsin går...


Det ska bli vigsel och efterföljande fest i deras söta trädgård vid Lilla Huset och av flera anledningar så vill de hålla nere kostnaderna så det mesta gör vi själva.


Bara familj och de närmsta vännerna kommer så det blir ca 20 gäster, personligt, familjärt och mysigt är temat men det blir ju en hel del att förbereda och nu när vi går in i slutfasen så är det skönt att ha våra genomtänkta planeringslistor så att det bara är att köra på och bocka av allt eftersom ;))Idag är det 30 årsjubileum för ortens årliga marknad med fullspäckat program hela dagen och denna ligger som närmsta granne med Lilla Huset så därför har de bjudit in vänner och bekanta på knytkalas idag för att dessutom få lite hjälp med att sätta upp tältet, hänga upp belysningar, koppla in och prova ljudanläggningen m.m. Och min förhoppning är även att idag kunna dela ut lite uppgifter till en några av gästerna att hålla i under bröllopsfesten samt förbereda lite överaskningar för brudparet.

Ja, jag erkänner, jag har en stor del i alla förberedelser och planering - men dels handlar det om att jag tycker att detta är så himla roligt, dels för att de har bett mig och dels för att övriga "föräldrar" bor lite för långt bort för att kunna hjälpa till med allt det praktiska på plats.
En annan anledning är nog att vi har en väldigt nära kontakt, umgås mycket och har himla skoj ihop - att vi dessutom hjälper dem mycket med renoveringar och annat som behöver göras när man för första gången bor i eget hus bidrar ju också.
Kika gärna in hos Emilias Hörna och se hur de har det ;))

Lite sorgligt känns det att inte söta mor och far får uppleva detta, fast på olika vis är de ändå med...
Det ska bli så roligt att få visa er bilder från denna lyckliga dag sen!


Igår var jag och Herr Larsson på plats för att hjälpa till med det sista (nästan) med dräneringen så att det blir snyggt och fint runt huset igen och snart ska jag sätta igång att bocka av på "att-ta-med-listan" för idag, röja av lite här hemma och ta en promenad innan vi ger oss av mot en härligt solig marknadsdag i Björketorp.

Det gäller att försöka se det positiva i allt och att våra nyinflyttade grannars hundar väckte mig (alldeles för) tidigt med sitt ettriga, oavbrutna bjäbbande får jag väl ta som att det är bra att komma upp och igång tidigt denna julilördag... (fast lite irriterande är det allt...)

Önskar er den finaste lördag och helg!

Kram Allis


2 kommentarer:

Mycket annat & lite betong sa...

Så spännande med bröllopet! Fint med vigsel i trädgården. Det låter skönt att inte ha ett jättestort bröllop.

Ha det bra!
Agneta

Viola sa...

SÅ härligt med bröllop, min äldsta gifte sig för tre år sedan :) kommer bli så fint med vigsel i det fria, förstår att det är en del att stå i...ha en härlig vecka, kram